Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό!!!
Υλικά
6 φέτες ζαμπόν ή προσούτο κομμένο σε λωρίδες
80 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά πικάντικα(γκούντα,έμενταλ,καπνιστό κ.α.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 τυρί κρέμα light
2 αβγά χτυπημένα
1 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
για τη μπεσαμέλ
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
600 ml.γάλα ζεστό
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο
και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
το ζαμπόν και το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα αβγά,ανακατεύουμε
και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε σε άλλη κατσαρόλα την μπεσαμέλ.
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε
το αλεύρι. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το
ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα(μπεσαμέλ και μείγμα με ζαμπόν)
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα σκεύος.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Υλικά
6 φέτες ζαμπόν ή προσούτο κομμένο σε λωρίδες
80 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά πικάντικα(γκούντα,έμενταλ,καπνιστό κ.α.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 τυρί κρέμα light
2 αβγά χτυπημένα
1 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
για τη μπεσαμέλ
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
600 ml.γάλα ζεστό
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο
και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
το ζαμπόν και το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα αβγά,ανακατεύουμε
και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε σε άλλη κατσαρόλα την μπεσαμέλ.
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε
το αλεύρι. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το
ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα(μπεσαμέλ και μείγμα με ζαμπόν)
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα σκεύος.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου