Όχι μια
συνηθισμένη λουκανικοτυρόπιτα….
Δοκιμάστε τη και θα δείτε τι εννοώ…
Υλικά
1/2 δόση σπιτική σφολιάτα
για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε φετούλες
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4-5 λουκάνικα γαλοπούλας ή ΠΑΣΣΙΑ του “Καπνού”
λάδι για το άλλειμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας σύμφωνα με τη συνταγή και
αφού λαδώσουμε την ταρτιέρα μας το απλώνουμε σε αυτή.
Αφήνουμε το φύλλο να πέφτει έξω από την ταρτιέρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ όλα
μαζί τα υλικά.
Αδειάζουμε τη γέμιση και γυρνάμε
προς τα μέσα το φύλλο που πέφτει έξω από τη φόρμα
ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
Λαδώνουμε πολύ καλά την πίτα μας και τη χαράζουμε
στα 8 σταυρωτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι δική μου και την έφτιαξα ένα βράδυ στην προσπάθειά μου
να φτιάξω κάτι μικρό και γρήγορο!
Από τότε έγινε η αγαπημένη όχι μόνο δική μας αλλά και όλων των άλλων
που από εκεί και μετά έτυχε να τη δοκιμάσουν.
Αν θέλετε διπλασιάστε τη δόση και θα πάρετε μια κανονική πίτα.
Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σπιτική σφολιάτα με έτοιμη για
ακόμη λιγότερο κόπο,αλλά σίγουρα η πρώτη δε συγκρίνεται με τίποτα!!!
Δοκιμάστε τη και θα δείτε τι εννοώ…
Υλικά
1/2 δόση σπιτική σφολιάτα
για τη γέμιση
250 γρ. φέτα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε φετούλες
1 αβγό
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4-5 λουκάνικα γαλοπούλας ή ΠΑΣΣΙΑ του “Καπνού”
λάδι για το άλλειμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας σύμφωνα με τη συνταγή και
αφού λαδώσουμε την ταρτιέρα μας το απλώνουμε σε αυτή.
Αφήνουμε το φύλλο να πέφτει έξω από την ταρτιέρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ όλα
μαζί τα υλικά.
Αδειάζουμε τη γέμιση και γυρνάμε
προς τα μέσα το φύλλο που πέφτει έξω από τη φόρμα
ώστε να καλύψουμε τη γέμιση.
Λαδώνουμε πολύ καλά την πίτα μας και τη χαράζουμε
στα 8 σταυρωτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι δική μου και την έφτιαξα ένα βράδυ στην προσπάθειά μου
να φτιάξω κάτι μικρό και γρήγορο!
Από τότε έγινε η αγαπημένη όχι μόνο δική μας αλλά και όλων των άλλων
που από εκεί και μετά έτυχε να τη δοκιμάσουν.
Αν θέλετε διπλασιάστε τη δόση και θα πάρετε μια κανονική πίτα.
Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σπιτική σφολιάτα με έτοιμη για
ακόμη λιγότερο κόπο,αλλά σίγουρα η πρώτη δε συγκρίνεται με τίποτα!!!
Είναι φανταστική!!! Νοστιμότατη και πολύ εύκολη!!!! Τη φτιάχνω πολύ συχνά! Συγχαρητήρια για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή