Death By
Chocolate!!
Υλικά
9 κ.σ. ζάχαρη
5-6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
1 κουτί εβαπορέ
1 κούπα νερό
1 BITAM (250 γρ.)
4 κουβερτούρες (των 125 γρ.)
2 πακέτα πτι μπερ
τρούφα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό,το εβαπορέ,το βούτυρο,τη ζάχαρη και το κάστερ.
Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω σε μέτρια φωτιά.Μόλις πήξει η κρέμα ,την κατεβάζουμε
από το μάτι.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρ,σιγά σιγά,σε κομματάκια και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. βάζουμε μια στρώση μπισκότα,στη συνέχεια τη μισή
από την κρέμα,μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τρούφα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Νικολέτα.
Υλικά
9 κ.σ. ζάχαρη
5-6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
1 κουτί εβαπορέ
1 κούπα νερό
1 BITAM (250 γρ.)
4 κουβερτούρες (των 125 γρ.)
2 πακέτα πτι μπερ
τρούφα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό,το εβαπορέ,το βούτυρο,τη ζάχαρη και το κάστερ.
Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω σε μέτρια φωτιά.Μόλις πήξει η κρέμα ,την κατεβάζουμε
από το μάτι.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρ,σιγά σιγά,σε κομματάκια και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. βάζουμε μια στρώση μπισκότα,στη συνέχεια τη μισή
από την κρέμα,μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τρούφα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Νικολέτα.
Τρέχουν τά σάλια μου. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή