Χρώμα και γεύση…
Υλικά
300 γρ.ρεβίθια
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο ψιλοκομμένο
ντομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κυβάκια ή κον κασέ
καρότο ψιλοκομμένο
πιπεριές κόκκινες και πράσινες κομμένες σε κυβάκια
μπούκοβο
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
μοσχαρίσια καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε μπολ με μπόλικο νερό και μια
κουταλιά σούπας αλάτι.
Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κουταλιά
σούπας σόδα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά να σταθούν.
Ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν
καλά, όχι όμως να χυλώσουν.
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά. Αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα τι έχουμε κάθε φορά.
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο,προσθέτοντας λίγο ζεστό
νεράκι και σκεπάζοντας το πυρέξ.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για
λίγο ακόμη,μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συνταγή από τη φίλη μου Βάσω.
Υλικά
300 γρ.ρεβίθια
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο ψιλοκομμένο
ντομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κυβάκια ή κον κασέ
καρότο ψιλοκομμένο
πιπεριές κόκκινες και πράσινες κομμένες σε κυβάκια
μπούκοβο
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
μοσχαρίσια καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε μπολ με μπόλικο νερό και μια
κουταλιά σούπας αλάτι.
Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κουταλιά
σούπας σόδα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά να σταθούν.
Ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν
καλά, όχι όμως να χυλώσουν.
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά. Αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα τι έχουμε κάθε φορά.
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο,προσθέτοντας λίγο ζεστό
νεράκι και σκεπάζοντας το πυρέξ.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για
λίγο ακόμη,μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συνταγή από τη φίλη μου Βάσω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου