Ζαχαρένια μου!!!
Υλικά
1/2 κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας
ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη,που ζυμώνοντάς τη θα ξεκολλάει από τα
τοιχώματα του μπολ.
Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του δείκτη μας και τα βρέχουμε περνώντας τα με ένα
πινελάκι.
Ενώνουμε τις 2 άκρες να κλείσουν και τα περνάμε από το σουσάμι.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα σε κουτί για μπισκότα ή σε σακούλα τροφίμων
κλεισμένη καλά.
Να πούμε επίσης ότι μπορούμε να δώσουμε στα κουλουράκια ό,τι σχήμα θέλουμε!!!
Η συνταγή είναι της κ. Αλεξιάδου.
Υλικά
1/2 κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας
ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη,που ζυμώνοντάς τη θα ξεκολλάει από τα
τοιχώματα του μπολ.
Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του δείκτη μας και τα βρέχουμε περνώντας τα με ένα
πινελάκι.
Ενώνουμε τις 2 άκρες να κλείσουν και τα περνάμε από το σουσάμι.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα σε κουτί για μπισκότα ή σε σακούλα τροφίμων
κλεισμένη καλά.
Να πούμε επίσης ότι μπορούμε να δώσουμε στα κουλουράκια ό,τι σχήμα θέλουμε!!!
Η συνταγή είναι της κ. Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου