Καλή
ιδέα!!!
Υλικά
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κούπα τριμμένο κασέρι
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
4 αβγά
1/2 κούπας ελαιόλαδα
1/2 κούπας ΦΥΤΙΝΗ και αγελαδινό βούτυρο από μισό
1 γιαούρτι στραγγιστό (τύπου αγελαδίτσα)
300 γρ. αλεύρι
1 baking powder(20 gr.)
σόδα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι,το λάδι και τα 2 είδη βούτυρο.
Προσθέτουμε αβγά και αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι,αφού το ανακατέψουμε πρώτα με
το baking και τη σόδα,ζυμώνοντας με το χέρι για λίγο απαλά.
Σε ταψί καλά λαδωμένο με καλαμποκέλαιο στρώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
στην πρώτη θέση από κάτω,για περίπου 20 λεπτά μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε το ταψί στο σβηστό φούρνο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
Εξαιρετικά νόστιμη και κρύα αυτή η κουρουμπουγάτσα,μπορεί άνετα να
παρουσιαστεί κομμένη σε όμορφα τετράγωνα κομμάτια σε οποιοδήποτε μπουφέ.
Υλικά
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κούπα τριμμένο κασέρι
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
4 αβγά
1/2 κούπας ελαιόλαδα
1/2 κούπας ΦΥΤΙΝΗ και αγελαδινό βούτυρο από μισό
1 γιαούρτι στραγγιστό (τύπου αγελαδίτσα)
300 γρ. αλεύρι
1 baking powder(20 gr.)
σόδα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι,το λάδι και τα 2 είδη βούτυρο.
Προσθέτουμε αβγά και αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι,αφού το ανακατέψουμε πρώτα με
το baking και τη σόδα,ζυμώνοντας με το χέρι για λίγο απαλά.
Σε ταψί καλά λαδωμένο με καλαμποκέλαιο στρώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
στην πρώτη θέση από κάτω,για περίπου 20 λεπτά μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε το ταψί στο σβηστό φούρνο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
Εξαιρετικά νόστιμη και κρύα αυτή η κουρουμπουγάτσα,μπορεί άνετα να
παρουσιαστεί κομμένη σε όμορφα τετράγωνα κομμάτια σε οποιοδήποτε μπουφέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου