Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κουρουμπουγάτσα

Καλή ιδέα!!!

DSCN2408

Υλικά
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κούπα τριμμένο κασέρι
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
4 αβγά
1/2 κούπας ελαιόλαδα
1/2 κούπας ΦΥΤΙΝΗ και αγελαδινό βούτυρο από μισό
1 γιαούρτι στραγγιστό (τύπου αγελαδίτσα)
300 γρ. αλεύρι
1 baking powder(20 gr.)
σόδα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι,το λάδι και τα 2 είδη βούτυρο.

DSCN2392

Προσθέτουμε αβγά και αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

DSCN2393

Ρίχνουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε με πιρούνι.

 DSCN2395

Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι,αφού το ανακατέψουμε πρώτα με
το baking και τη σόδα,ζυμώνοντας με το χέρι για λίγο απαλά.

DSCN2396

Σε ταψί καλά λαδωμένο με καλαμποκέλαιο στρώνουμε το μείγμα.

DSCN2397

DSCN2400

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,
στην πρώτη θέση από κάτω,για περίπου 20 λεπτά μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

DSCN2401

Αφήνουμε το ταψί στο σβηστό φούρνο για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

DSCN2406


Εξαιρετικά νόστιμη και κρύα αυτή η κουρουμπουγάτσα,μπορεί άνετα να
παρουσιαστεί κομμένη σε όμορφα τετράγωνα κομμάτια σε οποιοδήποτε μπουφέ.

DSCN2409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...