Έτσι όπως φτιάχνω εγώ τα κυδώνια εδώ και πολλά
πολλά χρόνια.Απλά και νόστιμα!
Υλικά
5-6 μέτρια κυδώνια
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 ξυλάκια κανέλα
10 μοσχοκάρφια(γαρύφαλλα)
χτυπημένη σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια για να φύγει το χνούδι τους και τα
κόβουμε στα τέσσερα,χωρίς να τα καθαρίσουμε από το φλούδι.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και αφού τελειώσουμε με όλα
τα κυδώνια,τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα
αραδιάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς με τη
μεριά της φλούδας προς τα επάνω.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό,τα ξύλα της κανέλας και τα μοσχοκάρφια.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
και γυρίζουμε τα κυδώνια τα πάνω κάτω.
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Μεταφέρουμε τα ψημένα κυδώνια με το σιρόπι τους (αφού
αφαιρέσουμε τα μυρωδικά) σε σκεύος με καπάκι και φυλάσσουμε
στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί!!!
ΣΗΜ:Έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά μας από την αρχή,έτσι ώστε
η παρασκευή του γλυκού να γίνει σε γρήγορο χρόνο,
για να μη μας μαυρίσουν τα κυδώνια.
πολλά χρόνια.Απλά και νόστιμα!
Υλικά
5-6 μέτρια κυδώνια
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 ξυλάκια κανέλα
10 μοσχοκάρφια(γαρύφαλλα)
χτυπημένη σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια για να φύγει το χνούδι τους και τα
κόβουμε στα τέσσερα,χωρίς να τα καθαρίσουμε από το φλούδι.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και αφού τελειώσουμε με όλα
τα κυδώνια,τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα
αραδιάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς με τη
μεριά της φλούδας προς τα επάνω.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό,τα ξύλα της κανέλας και τα μοσχοκάρφια.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
και γυρίζουμε τα κυδώνια τα πάνω κάτω.
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Μεταφέρουμε τα ψημένα κυδώνια με το σιρόπι τους (αφού
αφαιρέσουμε τα μυρωδικά) σε σκεύος με καπάκι και φυλάσσουμε
στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί!!!
ΣΗΜ:Έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά μας από την αρχή,έτσι ώστε
η παρασκευή του γλυκού να γίνει σε γρήγορο χρόνο,
για να μη μας μαυρίσουν τα κυδώνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου