Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κυδώνια ψητά

Έτσι όπως φτιάχνω εγώ τα κυδώνια εδώ και πολλά
πολλά χρόνια.Απλά και νόστιμα!

Συνταγές..9

Υλικά
5-6 μέτρια κυδώνια
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3 ξυλάκια κανέλα
10 μοσχοκάρφια(γαρύφαλλα)

χτυπημένη σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια για να φύγει το χνούδι τους και τα
κόβουμε στα τέσσερα,χωρίς να τα καθαρίσουμε από το φλούδι.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και αφού τελειώσουμε με όλα
τα κυδώνια,τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα
αραδιάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς με τη
μεριά της φλούδας προς τα επάνω.

DSCN3634

Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το νερό,τα ξύλα της κανέλας και τα μοσχοκάρφια.

DSCN3635

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο.

DSCN3636

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
και γυρίζουμε τα κυδώνια τα πάνω κάτω.
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.

DSCN3638

Μεταφέρουμε τα ψημένα κυδώνια με το σιρόπι τους (αφού
αφαιρέσουμε τα μυρωδικά) σε σκεύος με καπάκι και φυλάσσουμε
στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί!!!

DSCN3656

ΣΗΜ:Έχουμε έτοιμα όλα τα υλικά μας από την αρχή,έτσι ώστε
η παρασκευή του γλυκού να γίνει σε γρήγορο χρόνο,
για να μη μας μαυρίσουν τα κυδώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...