Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τούρτα πορτοκάλι

Νόστιμα!!!

DSC_0008

Υλικά
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

για την κρέμα
1 κούπα μαργαρίνη soft
2 γεμάτες κ.σ άχνη ζάχαρη
4 κροκάδια
μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
250 γρ. κρέμα γάλκτος χτυπημένη σε σαντιγί με
2 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 1/2 –2 κούπες χυμό πορτοκάλι(εγώ βάζω φρέσκο χυμό από πορτοκάλια)
για τα μπισκότα
καβουρδισμένο αμυγδαλάκι για την επιφάνεια

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη με την άχνη.

DSC_0034

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.

DSC_0035

Προσθέτουμε στο μείγμα της μαργαρίνης τους κρόκους και την εσάνς.

DSC_0036

Ενώνουμε με τη σαντιγί.Ανακατεύουμε απαλά.

DSC_0037

Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό μέχρι τη μέση και τα στρώνουμε
σε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.,έτσι ώστε η βρεγμένη μεριά του
ενός να ακουμπάει στη στεγνή μεριά του άλλου.

DSC_0038
  
Απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
άλλη μια φορά.

DSC_0041

Καλύπτουμε με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.

DSC_0046

Φυλάσσουμε την τούρτα στο ψυγείο.Είναι καλύτερα να μείνει
όλη νύχτα για να τραβήξουν τα μπισκότα μας την υγρασία που πρέπει.

DSC_0001

ΣΗΜ:Αν δεν έχουμε εσάνς πορτοκαλιού,μπορούμε να
αντικαταστήσουμε με 2 κ.σ. ξύσμα από βιολογικά πορτοκάλια.


DSC_0010

2 σχόλια:

  1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο τα κροκάδια η να τα παραλείψουμε τελείως;Ευχαριστώ πολύ!Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα,καλησπέρα.

    Καλό θα ήταν να έβαζες τα κροκάδια στο μείγμα της κρέμας.Αφού όμως δεν τα εμπιστεύεσαι,μπορείς να τα παραλείψεις.

    Καλή επιτυχία αν τελικά τη δοκιμάσεις και καλό απόγευμα!

    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή