Νόστιμα!!!
Υλικά
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
για την κρέμα
1 κούπα μαργαρίνη soft
2 γεμάτες κ.σ άχνη ζάχαρη
4 κροκάδια
μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
250 γρ. κρέμα γάλκτος χτυπημένη σε σαντιγί με
2 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 1/2 –2 κούπες χυμό πορτοκάλι(εγώ βάζω φρέσκο χυμό από πορτοκάλια)
για τα μπισκότα
καβουρδισμένο αμυγδαλάκι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη με την άχνη.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Προσθέτουμε στο μείγμα της μαργαρίνης τους κρόκους και την εσάνς.
Ενώνουμε με τη σαντιγί.Ανακατεύουμε απαλά.
Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό μέχρι τη μέση και τα στρώνουμε
σε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.,έτσι ώστε η βρεγμένη μεριά του
ενός να ακουμπάει στη στεγνή μεριά του άλλου.
Απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
άλλη μια φορά.
Καλύπτουμε με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.
Φυλάσσουμε την τούρτα στο ψυγείο.Είναι καλύτερα να μείνει
όλη νύχτα για να τραβήξουν τα μπισκότα μας την υγρασία που πρέπει.
ΣΗΜ:Αν δεν έχουμε εσάνς πορτοκαλιού,μπορούμε να
αντικαταστήσουμε με 2 κ.σ. ξύσμα από βιολογικά πορτοκάλια.
Υλικά
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
για την κρέμα
1 κούπα μαργαρίνη soft
2 γεμάτες κ.σ άχνη ζάχαρη
4 κροκάδια
μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
250 γρ. κρέμα γάλκτος χτυπημένη σε σαντιγί με
2 γεμάτες κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 1/2 –2 κούπες χυμό πορτοκάλι(εγώ βάζω φρέσκο χυμό από πορτοκάλια)
για τα μπισκότα
καβουρδισμένο αμυγδαλάκι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη με την άχνη.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Προσθέτουμε στο μείγμα της μαργαρίνης τους κρόκους και την εσάνς.
Ενώνουμε με τη σαντιγί.Ανακατεύουμε απαλά.
Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό μέχρι τη μέση και τα στρώνουμε
σε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.,έτσι ώστε η βρεγμένη μεριά του
ενός να ακουμπάει στη στεγνή μεριά του άλλου.
Απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
άλλη μια φορά.
Καλύπτουμε με το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι.
Φυλάσσουμε την τούρτα στο ψυγείο.Είναι καλύτερα να μείνει
όλη νύχτα για να τραβήξουν τα μπισκότα μας την υγρασία που πρέπει.
ΣΗΜ:Αν δεν έχουμε εσάνς πορτοκαλιού,μπορούμε να
αντικαταστήσουμε με 2 κ.σ. ξύσμα από βιολογικά πορτοκάλια.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο τα κροκάδια η να τα παραλείψουμε τελείως;Ευχαριστώ πολύ!Δήμητρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα,καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό θα ήταν να έβαζες τα κροκάδια στο μείγμα της κρέμας.Αφού όμως δεν τα εμπιστεύεσαι,μπορείς να τα παραλείψεις.
Καλή επιτυχία αν τελικά τη δοκιμάσεις και καλό απόγευμα!
Αλεξάνδρα