Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μοσχαράκι στη γάστρα

Σπιτικό φαγητό!!!

DSC_0025

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι χτένι
3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 4
2 φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. πάπρικα
πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο (για όσους αγαπούν τα καυτερά)
200 ml. ελαιόλαδο
6 πατάτες χοντροκομμένες (περασμένες για λίγο από το τηγάνι)

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα πατατάκια) στη γάστρα
και τα ανακατεύουμε.
Προσέχουμε το κρέας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.

DSC_0010

DSC_0011 

Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,πάνω κάτω αντιστάσεις,
και ψήνουμε περίπου 3 ώρες (ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το κρέας).
40 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε στο φαγητό τις πατάτες
που έχουμε προτηγανίσει.
Αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.

DSC_0013

Το φαγάκι μας είναι έτοιμο με μια πλούσια γευστικότατη σάλτσα.

DSC_0032

Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ νόστιμο φαγητό, απλά χρειάστηκε να βάλω λίγο νεράκι και μόλις έβαλα τις πατάτες το έβαλα στον αερα για να ψηθούν ομοιόμορφα και αυτές. Μπράβο για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή