Αξίζουν της προσοχή
σας!!!
Υλικά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας ινδοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα 3 πρώτα υλικά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε σχηματίζοντας
μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
λίγο αλεύρι ακόμη.
Βάζουμε στο ψυγείο το ζυμάρι μας για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρά μπισκότα.
Τα βουτάμε στο ασπράδι από τη μια πλευρά και στη συνέχεια
τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
175 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και απολαμβάνουμε.
Υλικά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας ινδοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα 3 πρώτα υλικά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε σχηματίζοντας
μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
λίγο αλεύρι ακόμη.
Βάζουμε στο ψυγείο το ζυμάρι μας για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρά μπισκότα.
Τα βουτάμε στο ασπράδι από τη μια πλευρά και στη συνέχεια
τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
175 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου