Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Νηστίσιμα λουκουμοπιτάκια

Αυτά δεν είναι λουκουμοπιτάκια είναι…
ξερολούκουμα!!!!!!

DSCN0569


Υλικά
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(θα χρειαστείτε και 5-6 κ.σ. ακόμη μέχρι να μην κολλάει η ζύμη)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπίρα AMSTEL
10 λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο κομμένα στη μέση

λάδι για το τηγάνισμα

άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το μισό κιλό αλεύρι και κάνουμε μια
λακκούβα στη μέση.Ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την μπίρα και ανακατεύουμε.Βάζουμε στο
μείγμα όσο αλεύρι ακόμη χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μας
απαλή χωρίς να κολλάει στα χέρια.

DSCN0505

DSCN0506

DSCN0507

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 20 μπαλάκια και σε αλευρωμένη
επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα φυλλαράκια με
διάμετρο περίπου 10 εκ.

DSCN0508

Βάζουμε στο κάθε φυλλαράκι ένα λουκούμι και κλείνουμε
αφού βρέξουμε ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό.

DSCN0510
DSCN0511
DSCN0512

Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν
καλά από όλες τις μεριές.

DSCN0516

Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

DSCN0517

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη!!

DSCN0551

Δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψω πόσο νόστιμα είναι αυτά τα πιτάκια!!!

DSCN0535

ΣΗΜ:Αν θέλετε,μπορείτε να βάλετε από ένα ολόκληρο λουκούμι
σε κάθε πιτάκι και μισό καρύδι.
Φτιάξτε τα όπως προτιμάτε,είναι φανταστικά!!!


DSCN0527

3 σχόλια:

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!! Δεν έμεινε ούτε για δείγμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά υπέροχα, αξίζει μια δοκιμή. Θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα μπορούμε να τα ψήσουμε στόν φούρνο?Καί αν ναί στούς πόσους βαθμούς και για πόση ώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή