Όλη η άνοιξη σε ένα φρούτο……
Υλικά
8 αβγά
1/2 κούπας κρύο νερό
400 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
200 γρ. αλεύρι
120 γρ. νισεστέ
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
για την κρέμα
250 γρ. ζάχαρη
4 πρόβεια γιαούρτια των 200 γρ. (αφαιρέστε την πέτσα)
2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
500 γρ. σαντιγί
για το στόλισμα
500 γρ. σαντιγί χτυπημένη
φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με το νερό να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά,
που στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει σε άλλο μπολ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί 45x30 εκ.ή αν θέλουμε σε
στρόγγυλο με διάμετρο 32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή
μια οδοντογλυφίδα,όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Το βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και αφήνουμε
να σταθεί για λίγο.Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με τα γιαούρτια σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε 1/2 κούπας νερό τη ζελατίνη να φουσκώσει.
Τη μεταφέρουμε σε μπρίκι και τη ζεσταίνουμε να γίνει διάφανη.
Την προσθέτουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να πήξει σε άλλο μπολ και την
ανακατεύουμε με την παραπάνω κρέμα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το παντεσπάνι μας σε 3 πάτους.
Βάζουμε τον πρώτο πάτο σε πιατέλα.
Απλώνουμε πάνω φράουλες κομμένες σε φετάκια και τις
καλύπτουμε με τη μισή από την κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο πάτο.
Σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι από το παντεσπάνι και στολίζουμε
με τη χτυπημένη σαντιγί.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
ΣΗΜ:Αν οι φράουλες δεν είναι στην εποχή τους,μπορούμε να φτιάξουμε
την τούρτα και με φρούτα κονσέρβας.
Αν μας αρέσει το παντεσπάνι να είναι ζουμερό,σιροπιάζουμε με σιρόπι
από κομπόστα ή φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με μια κούπα νερό και
μια κούπα ζάχαρη βράζοντας για 5 λεπτά.
Συνταγή της φίλης μου Σοφίας.
Υλικά
8 αβγά
1/2 κούπας κρύο νερό
400 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
200 γρ. αλεύρι
120 γρ. νισεστέ
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
για την κρέμα
250 γρ. ζάχαρη
4 πρόβεια γιαούρτια των 200 γρ. (αφαιρέστε την πέτσα)
2 φακελάκια ζελατίνη σκόνη
500 γρ. σαντιγί
για το στόλισμα
500 γρ. σαντιγί χτυπημένη
φρέσκες φράουλες κομμένες σε φετάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με το νερό να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά,
που στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει σε άλλο μπολ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο ταψί 45x30 εκ.ή αν θέλουμε σε
στρόγγυλο με διάμετρο 32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή
μια οδοντογλυφίδα,όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Το βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και αφήνουμε
να σταθεί για λίγο.Αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα
να κρυώσει τελείως.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με τα γιαούρτια σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε 1/2 κούπας νερό τη ζελατίνη να φουσκώσει.
Τη μεταφέρουμε σε μπρίκι και τη ζεσταίνουμε να γίνει διάφανη.
Την προσθέτουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να πήξει σε άλλο μπολ και την
ανακατεύουμε με την παραπάνω κρέμα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το παντεσπάνι μας σε 3 πάτους.
Βάζουμε τον πρώτο πάτο σε πιατέλα.
Απλώνουμε πάνω φράουλες κομμένες σε φετάκια και τις
καλύπτουμε με τη μισή από την κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο πάτο.
Σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι από το παντεσπάνι και στολίζουμε
με τη χτυπημένη σαντιγί.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
ΣΗΜ:Αν οι φράουλες δεν είναι στην εποχή τους,μπορούμε να φτιάξουμε
την τούρτα και με φρούτα κονσέρβας.
Αν μας αρέσει το παντεσπάνι να είναι ζουμερό,σιροπιάζουμε με σιρόπι
από κομπόστα ή φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με μια κούπα νερό και
μια κούπα ζάχαρη βράζοντας για 5 λεπτά.
Συνταγή της φίλης μου Σοφίας.
Και η τούρτα είναι μούρλια !!!!!! Τέλεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή