Ποια να συγκριθεί μαζί
της;
Υλικά
2 1/2 –3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. γάλα
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας ηλιέλαιο καλής ποιότητας
για τη γέμιση
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα μέλι
3 αβγά
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
2/3 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα,το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη
εύπλαστη και μαλακή.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε
καλά με πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ. ανοίγουμε τη ζύμη
πατώντας τη με το χέρι μας,μέχρι να καλύψει καλά τον πάτο
του ταψιού και λίγο από τα τοιχώματά του.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Υλικά
2 1/2 –3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. γάλα
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας ηλιέλαιο καλής ποιότητας
για τη γέμιση
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα μέλι
3 αβγά
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
2/3 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα,το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη
εύπλαστη και μαλακή.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε
καλά με πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ. ανοίγουμε τη ζύμη
πατώντας τη με το χέρι μας,μέχρι να καλύψει καλά τον πάτο
του ταψιού και λίγο από τα τοιχώματά του.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου