Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πένες ή βίδες με κιμά στο φούρνο

Νοστιμότατον!!!

DSCN1625


Υλικά
1 πακέτο πένες ή βίδες (ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει)
βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γάλα
αλάτι,πιπέρι

250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε
μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.

DSCN1586

DSCN1588

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,
τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.

DSCN1589

Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγο
ακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

DSCN1590

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από
το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.

DSCN1592

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και
αδειάζουμε σε ταψάκι.

DSCN1619

Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε
με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.

DSCN1621

DSCN1622

Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσει.

DSCN1630

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

 
DSCN1639

Η συνταγή είναι της κ. Ντούζου.

7 σχόλια:

  1. Σε όσους το έχω μαγειρέψει τρελάθηκαν!!! Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,
    τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς....den vazoumenero gia na vrasei prin rixoume aleuri kai gala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι καλή μου δε βάζουμε νερό.
      Η συνταγή είναι όπως ακριβώς τη γράφω!!!

      Καλή επιτυχία
      Α.

      Διαγραφή
  3. καλησπερα το γαλα το εβαπορε το ριχνουμε αραιωμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Γιάννα.
      Από τη στιγμή που θα βάλεις εβαπορέ στη θέση της κρέμας αυτό μπαίνει αδιάλυτο!!!

      Καλή σου επιτυχία αν δοκιμάσεις τη συνταγή...
      Α.

      Διαγραφή
  4. Πρωτη φορα βλεπω τέτοια συνταγη.. Πολυ καλο ομως.. Το μαγειρεψα ηδη.. 😊😊
    Μπράβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή