Νοστιμότατον!!!
Υλικά
1 πακέτο πένες ή βίδες (ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει)
βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γάλα
αλάτι,πιπέρι
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε
μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,
τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγο
ακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από
το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και
αδειάζουμε σε ταψάκι.
Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε
με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της κ. Ντούζου.
Υλικά
1 πακέτο πένες ή βίδες (ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει)
βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
για τη σάλτσα
1/2 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά
2 καρότα τριμμένα
100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας πολύ καλά πλυμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γάλα
αλάτι,πιπέρι
250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
250 γρ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε
μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,
τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και αφήνουμε λίγο
ακόμη να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα λίγο από
το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και
αδειάζουμε σε ταψάκι.
Απλώνουμε πάνω από το φαγητό τα τυριά και περιχύνουμε
με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της κ. Ντούζου.
Σε όσους το έχω μαγειρέψει τρελάθηκαν!!! Συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα μανιτάρια,
ΑπάντησηΔιαγραφήτον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς....den vazoumenero gia na vrasei prin rixoume aleuri kai gala?
Οχι καλή μου δε βάζουμε νερό.
ΔιαγραφήΗ συνταγή είναι όπως ακριβώς τη γράφω!!!
Καλή επιτυχία
Α.
καλησπερα το γαλα το εβαπορε το ριχνουμε αραιωμενο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Γιάννα.
ΔιαγραφήΑπό τη στιγμή που θα βάλεις εβαπορέ στη θέση της κρέμας αυτό μπαίνει αδιάλυτο!!!
Καλή σου επιτυχία αν δοκιμάσεις τη συνταγή...
Α.
τα καροτα ψηλοκομενα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτη φορα βλεπω τέτοια συνταγη.. Πολυ καλο ομως.. Το μαγειρεψα ηδη.. 😊😊
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο..