Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κρεμμυδόψωμα με μαϊντανό


Γιατί θα πούμε το ψωμί ψωμάκι……

 DSC_0009

Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3/4 κ.γ αλάτι
λίγο πιπέρι
4 μικρά ή 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια  σε λεπτά φετάκια
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κούπας φρέσκο γάλα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το αλάτι,λίγο πιπέρι και το βούτυρο.

DSC_0001

Ανακατεύουμε με το βούτυρο να σχηματιστούν τρίμματα όπως του τραχανά.

DSC_0002

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.Ανακατεύουμε. 

DSC_0003

Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

DSC_0004

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 μέρη.

DSC_0005

Πλάθουμε το κάθε ζυμαράκι όπως τα μπιφτέκια και αραδιάζουμε σε ταψί.

DSC_0007

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C με αντιστάσεις πάνω κάτω
για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα.Τα βγάζουμε σε σχάρα να
κρυώσουν τελείως.

 
DSC_0010 

ΣΗΜ:Αν δείτε ότι το ζυμάρι σας κολλάει πάρα πολύ,προσθέστε ελάχιστο
αλευράκι επιπλέον.
Αν συνεχίζει να κολλάει και δεν μπορείτε να πλάσετε τα ζυμαράκια,περάστε
τις παλάμες σας με λίγη μαργαρίνη,όπως κάνετε όταν βάζετε μια κρέμα
χεριών και πλάστε τα ψωμάκια.
Δε θα πιστεύετε πόσο αποτελεσματικό είναι και πόσο τραγανά θα
κάνει τα ψωμάκια.


DSC_0008

3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΕΙΑ!!!
    Εύκολα, μαλακά, πάρα πολύ νόστιμα!
    Μου θύμιζαν και λίγο σπανακόπιτα!
    Μου άρεσαν ΠΑΡΑ πολύ, μπράβο!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που δεν είναι νηστήσιμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμ....λατρευω φρεσκο κρεμμυδακι.Ισως προσθεσω κ λιγες ελιτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή