Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σαγανάκι με μελιτζάνα,τυριά και αλλαντικά

Νοστιμιά…λίγο απ’ όλα!!!
DSC_0091
Υλικά
μελιτζάνες
τυρί φέτα
σάλτσα ντομάτας
ζαμπόν σε φετάκια
κασέρια πικάντικα τριμμένα
φέτες μπέικον


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.


DSC_0079

DSC_0080 

DSC_0083   

Στο σκεύος που θα ψήσουμε το σαγανάκι μας αρχίζουμε με τη σειρά να στρώνουμε
τη φέτα χοντροτριμμένη,τη σάλτσα ντομάτας,τις τηγανισμένες ροδέλες μελιτζάνας,
το ζαμπόν,τα τυριά και τελειώνουμε με τις φέτες του μπέικον.

DSC_0085

DSC_0086

DSC_0087

DSC_0088

DSC_0089

Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω για
περίπου 15 λεπτά.Σερβίρουμε αμέσως.

DSC_0098

ΣΗΜ:Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και σε ατομικές μερίδες!
DSC_0101

3 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα μου,τι σαγανάκι ήταν αυτό;
    Δεν μπορεί να φύγει ακόμα, η νοστιμιά απο το στόμα!!!
    Πεντανόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως πρέπει να τηγανίσω κανονικά τις μελιτζάνες σε περισσότερο λάδι.Φοβάμαι να μην μείνουν άψητες.Η σάλτσα ντομάτας είναι pummaro ή τη φτιάχνω εγώ?Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Αν θες να τηγανίσεις τις μελιτζάνες κανονικά κανένα πρόβλημα απλά θα εχουν πολύ περισσότερο λάδι και το αποτέλεσμα τελικά θα είναι πιο βαρύ.

      Τη σάλτσα ντομάτας,ναι,θα τη φτιάξεις εσύ(αν ήταν pummaro θα έγραφα κον κασέ).

      ΚΑλή επιτυχία αν δοκιμάσεις τη συνταγή..
      Α.

      Διαγραφή