Βάλτε τη βρώμη στη διατροφή σας.
Αξίζει τον κόπο!!!
Υλικά
2 κούπες νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 μέτριο προς μεγάλο μήλο καθαρισμένο
2 αβγά
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη να γίνει αλεύρι.
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το καθαρισμένο μήλο στο μπλέντερ και το αλέθουμε.
Στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 20 εκ.ή σε
αντίστοιχη μακρόστενη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 45-50 λεπτά.Το τεστ της οδοντογλυφίδας απαραίτητο!
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ 10 λεπτά να σταθεί.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αξίζει τον κόπο!!!
Υλικά
2 κούπες νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
1 μέτριο προς μεγάλο μήλο καθαρισμένο
2 αβγά
1/2 κούπας ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. σταφίδες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρώμη να γίνει αλεύρι.
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το καθαρισμένο μήλο στο μπλέντερ και το αλέθουμε.
Στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 20 εκ.ή σε
αντίστοιχη μακρόστενη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 45-50 λεπτά.Το τεστ της οδοντογλυφίδας απαραίτητο!
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ 10 λεπτά να σταθεί.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Μια που το ξαναέκανα εχθές, να θυμίσω στους αναγνώστες του blog ότι αντί για μήλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ώριμη μπανάνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και μυρωδάτο!
Έχει γίνει απο τα αγαπημένα μου!! Τι φοβερό κέικ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!
=)
Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω..μπορώ να φτιάξω το συγκεκριμένο κέικ ή κάποιο άλλο χωρίς να χρησιμοποιήσω baking?Μπορώ να βάλω μαγιά και σε τι ποσότητα?Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω εβαλα αντι για baking μαγειρικη σοδα και αντιθετα με ολους εμενα φουσκωσε μια μια χαρα!
ΔιαγραφήΔεν έχω λόγια!!! Ενα τόσο υγιεινό γλύκισμα που τα παιδιά μου το λάτρεψαν!!!! Το έχω φτιάξει αρκετές φορές, παρατήρησα ότι δεν φουσκώνει πολυ και γι αυτο χτυπάω τα απραδια ξεχωριστά απο τους κροκους, μετα ανακατέβω όλα τα υλικά μαζι με σπατουλα... Γίνεται πιο αφρατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε φουσκώνει καθόλου, μήπως δε θέλει τόσο πολύ γάλα???????
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή δεν έχει λάθος!
ΔιαγραφήΤο κέικ δε φουσκώνει ιδιαίτερα αλλά είναι εξαιρετικό στη γεύση!!!
Α.
Ωραία συνταγή! Ερώτηση στον καλλιτέχνη! Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΣε ΌΛΕΣ τις συνταγές μπορούμε νααντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο αρκεί αυτό να είναι ελαφρύ για να μην βαρένει σε γεύση το αποτέλεσμα...
Καλή συνέχεια...
Α.
Είναι η δεύτερη φορά που το κάνω αυτό το κείκ.. Είναι εύκολο γρήγορο και πολύ νόστιμο... Απλά εγώ τώρα έκανα τη διπλή δόση γιατί την πρώτη φορά μου βγήκε μικρό το κείκ... Επίσης πρόστεσα κανέλα μπόλικη γιατί την λατρεύω και τις σταφίδες τις ζεμάτισα στο τηγάνι με λίγο νεράκι για να μαλακώσουν....
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η πρώτη φορά που δεν μου πετυχαίνει συνταγή από αυτό το blog. Μετά από μία ώρα ψήσιμο ήταν ακόμη λασπωμένο. Σκέτη αποτυχία. Κάτι δεν πήγε καλά, αλλά δεν γνωρίζω καθώς ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΙΤΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Έβαλα ζάχαρη καρύδας και κανέλα! Ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ έκανε ενα παρομοιο κεικ και αντικατεστησε το τοτε βουτυρο που ζητουσε με μπανανα και εγινε εξαιρετικό!! προσπαθω τωρα να βρω και αντικαταστατη για τη ζαχαρη.οταν εχω σιροπι απο σφενδαμο θα το κανω κι αυτό! κατα τα άλλα μ' αρέσει κι αυτή η συνταγή πολύ! η αληθεια ειναι πως δεν φουσκωνουν πολύ αλλα δεν εχει σημασια. μοιαζουν με κεικ και τρωγονται πολυ ευχάριστα και επιπροσθέτως ειναι πολύ πιο ελαφριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν έκανα κι εγώ το κέικ και σε αντίθεση με όλες τις άλλες συνταγές σου που έχω δοκιμάσει (αλμυρές-γλυκές), δεν μου πέτυχε. Βγήκε λασπωμένο. Εντάξει το καταλαβαίνω να είναι φλατ, αλλά πραγματικά δεν τρωγόταν. Τι να πήγε άραγε λάθος; Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι επειδή το μήλο που είχα ήταν μικρό, έβαλα και μισή μπανάνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυτε σε μενα πετυχε κ πολυ στεναχωρεθηκα. Κατηντησα να το ψησω 90 λεπτα κ παλι απο μεσα λασπωμενο. Απο το αποτελεςμα συμπεραινω οτι τα υγρα ηταν παραλανω απο οςο επρεπε.Ισως παιζει ρολο η κουπα που χρησιμοποιησε ο καθενας κ πιστευω οτι θα ηταν πολυ χρησιμο να ειχαμε τα ακριβη γραμμαρια,δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.. Θα ηθελα μια γνωμη απο εσας γτ αγαπαω την βρωμη κ την θεωρησα ιδανικη συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφή.. καλημέρα Αλεξάνδρα το κέικ το έχω φτιάξει και μου έχει βγει θεικό!! Βέβαια σου γράφω για άλλον λόγο γιατί δεν ξέρω άλλον τρόπο να επικοινωνήσω μσζί σου... πριν 2 χρόνια είχα βρει στις συνταγές σου κάποια μπισκότα βρώμης και ήταν απίθανα... τώρα τα ψάχνω και δεν υπάρχουν... μήπως μπορείς να με βοηθήσεις γιατί θέλω να την ξανακάνω?
ΑπάντησηΔιαγραφήKalhmera Ioanna.
ΑπάντησηΔιαγραφήDen thimamai na exo tetoia suntagi dustuxos den mporo na boithiso!!!!!!!!
Lipamai poli!!!!!!!
A.
Η μια κουπα, δεν ειναι κουπα του καφε προφανως, αλλα ενα συγκεκριμενο πραγματακι που αντιστοιχει σε 250 γραμμαρια αν δεν κανω λαθος
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μια κουπα, δεν ειναι κουπα του καφε προφανως, αλλα ενα συγκεκριμενο πραγματακι που αντιστοιχει σε 250 γραμμαρια αν δεν κανω λαθος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, τελικά ή βρώμη γι αυτό το κέικ πρέπει να είναι 500 γραμμάρια συνολικά; Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Έχω κάνει 2 φορές αυτό το κέικ κ κόλλησε και τις δύο φορές στη φόρμα....δεν ξεκολλάει με τίποτα...τί να φταίει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποτι καταλαβα σε πολλους βγηκε πολυ ρευστό για να εγινε λασπωμενο. Οταν μου βγηκε ρευστο προσθεσα ελιπλεον κουακερ και το εσωσα! Κι εμενα με μπερδεύουν οι κουπες αλλα οπως και να χει η συνταγη ειναι υπεροχη και ευχαριστω πολυ! Απο κει και περα ο καθενας πρεπει να τη φερει στα μετρα του! Υγ. Εγω αντικατεστησα τη ζαχαρη με μελι και θα κοιταξω και την ιδεα με αλλα γλυκαντικα αλλα και μπανανα αντι για λαδι με ενδιαφερει πολυ! Προσωπικα δοκιμασα ταχινι αντι για λαδι και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δε φουσκώνει πολύ είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό.Ο μικρός μου τρελαίνεται για αυτό το κέικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά αντί για γάλα τι άλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρακαλώ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα..Δεν το έχω φτιάξει ..το έχω δοκιμάσει όμως από την κουνιάδα μου και ήταν εξαιρετικό....συγκεντρώνει πολλά ατού αυτό το κέικ..να αναφέρω ότι η κουνιάδα μου αντί για ζάχαρη έβαλε στέβια (ΣΟΥΠΕΡ στη γεύση - σα να είχε ζάχαρη)... για τις δύσκολες στιγμές που θέλεις κάτι γλυκό με λίγες θερμίδες δεν το συζητώ υπερψηφίζω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυο φορες το έχω φτιαξει και βγήκε όνειρο!!πολύ γευστικό!!!!!!!ευχαριστώ πολύ για την υπεροχή συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφή