Απίστευτη!!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
350 γρ σπανάκι ζεματισμένο
1/2 από ένα μέτριο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
3/4 κούπας σπορέλαιο
αλάτι,πιπέρι
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι μας και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να μαραθεί.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τ’ αβγά και το λάδι.
Προσθέτουμε το τυρί,το σπανάκι,τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.Τέλος,
προσθέτουμε και το αλεύρι με το αλατάκι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά ίσα να ενωθούν.Δεν πολυπαιδεύουμε.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι,στρόγγυλο με διάμετρο 28 εκ.,ή
μακρόστενο 32x22 εκ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.
Ζεστή ή κρύα είναι πεντανόστιμη!!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
350 γρ σπανάκι ζεματισμένο
1/2 από ένα μέτριο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
3/4 κούπας σπορέλαιο
αλάτι,πιπέρι
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι μας και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να μαραθεί.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι,τ’ αβγά και το λάδι.
Προσθέτουμε το τυρί,το σπανάκι,τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.Τέλος,
προσθέτουμε και το αλεύρι με το αλατάκι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά ίσα να ενωθούν.Δεν πολυπαιδεύουμε.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι,στρόγγυλο με διάμετρο 28 εκ.,ή
μακρόστενο 32x22 εκ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο και σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.
Ζεστή ή κρύα είναι πεντανόστιμη!!!
Δεν ξέρω πόσες φορές την έχω κάνει..πάντα χωρίς άνηθο όμως..Πανεύκολη και πεντανόστιμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχθές την δοκίμασα με ραδίκια αντί για σπανάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη!!!!
Είναι πολύ καλή!!! Την έφτιαξα και είναι πολυ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια βγήκε παρα πολύ νόστιμη!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα χθες και δεν προλαβα να φαω!!! Υποθετω πως θα ηταν πολυ ωραιο γι'αυτο θα το ξαναφτιαξω σημερα. ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα.αλεξανδρα.καλλα χριστουγεννα να εχουμε...!!το σπανακι το αφηνουμε απλα στην
ΑπάντησηΔιαγραφήκατσαρολα.η το ζεματιζουμε..?
Φυσικά μπαίνει στην κατσαρόλα για να μαραθεί απλά δεν βάζεις νερό!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμη πίτα θα δεις...
Καλή επιτυχία..
Α.
Καλή χρονιά Αλεξάνδρα! Εφτιαξα την πίτα και είχε μεγάλη επιτυχία. Αντικατέστησα το φρέσκο κρεμμυδάκι με ένα πράσο που είχα και δεν έβαλα άνηθο (άδεια η γλάστρα, έχει μείνει μόνο ο μαιντανός και μου φάνηκε πως δεν θα ταίριαζε!). Μας άρεσε πολύ, ιδιαίτερα κρύα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου και μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου. Αυτή ήταν η πρώτη που δοκίμασα!
Arcadian homemaker
Η συνταγή αυτή είναι πολύ γρήγορη και εύκολη και φυσικά είναι πεντανόστιμη! Τη λατρέψαμε κ αυτή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή σου είναι τέλεια.
Την πήρα σήμερα στη καφετέρια όπου συναντηθήκαμε με τις φίλες μου για καφέ και ενθουσιάστηκαν όλες.
Εγώ πρόσθεσα φρυγανία κάτω στο pyrex και από πάνω, για να κάνει κρούστα και να γίνει τραγανή.
Τα αποτελέσματα ήταν φανταστικά.
Σ' ευχαριστώ ακόμα μια φορά.
Έγινε πάρα πολύ ωραία η πίτα! Ευχαριστώ για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικη πιτα!! Σε ανακάλυψα ψάχνοντας μια τέτοια συνταγή.Την εκανα και ειναι πεντσνοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν θέλω να βάλω ελαιόλαδο αλλάζει κάτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήθα πρέπει να βάλω λιγότερο;
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές! 'Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω τη συγκεκριμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς τη χρήση baking powder. Πιστεύετε θα βγεί το ίδιο καλή?
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνεται πολύ νόστιμη και γρήγορη η σπανακόπιτά σου!!! θα την δοκιμάσω άμμεσα χωρίς άνηθο όμως. δεν μου αρέσει στην σπανακόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα αλεξανδρα οτι εχω φτιαξει δικο σου ειναι υπεροχο οπωσ και η σπανακοπιτα συγχαριτηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική συνταγή. Στην ουσία είναι μια πανεύκολη σπανακόπιτα. Συγχαρητήρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, η πιτούλα είναι τέλεια. Την έφτιαξα σήμερα και μου άρεσε πάρα πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήτην έκανα με λαδοτύρι Μυτιλήνης επειδή έχω λίγο πρόβλημα με τη φέτα και έγινε τέλεια! ειδικά κρύα από το ψυγείο είναι καταπληκτική! ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα και τα δικά μου συγχαρητήρια για τις άψογες και νόστιμες συνταγές σου! Πραγματικά είναι οι πιο αναλυτικές και αλάνθαστες συνταγές που βρήκα στο internet. Θέλω να ρωτήσω για τη συγκεκριμένη συνταγή αν μπορεί να γίνει με κατεψυγμένο / ξεπαγωμένο σπανάκι
ΑπάντησηΔιαγραφή