Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μπρόκολο ογκρατέν

Τώρα που το μπρόκολο είναι στον καιρό του
ευκαιρία να το καταναλώσουμε με κάθε τρόπο!
Πόσο μάλλον όταν ο τρόπος αυτός είναι
τόσο μα τόσο νόστιμος!!!

SV107874

Υλικά
500 γρ. μπρόκολο
4 κούπες μπεσαμέλ

για την μπεσαμέλ
4 κούπες γάλα ζεστό
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κούπα διάφορα τυριά(καπνιστό,γραβιέρα ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο προσέχοντας να μην το λιώσουμε.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσει,το χωρίζουμε σε
μικρά κομμάτια(προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε τις φουντίτσες
που είναι πιο τρυφερές).

SV107850

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας.Βάζουμε στην κατσαρόλα το
βούτυρο με το αλεύρι να σοταριστούν και ρίχνουμε με μιας το ζεστό γάλα.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα μας σβήνουμε τη φωτιά και την
κατεβάζουμε από το μάτι.

SV107848

Ρίχνουμε τα τυριά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιήσουμε.

SV107852

Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε ελαφρά.

SV107853

Αδειάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε και το βάζουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα,
μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

SV107855

Ζεστό και κρύο πεντανόστιμο.

SV107871

3 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο φαγάκι Αλέκα μου!!
    Με αρκετό μοσχοκάρυδο και τυράκι!!
    Ευχαριστώ!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ νόστιμο!!! Η πεθερά μου ζήτησε τη συνταγή=Επιτυχία!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ-ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή