Για χρόνια δεν ήταν από τα
αγαπημένα ζυμαρικά,μέχρι
που δοκίμασα αυτή τη συνταγή………
Υλικά
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
για την μπεσαμέλ
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
150 γρ. πικάντικα τυριά τριμμένα(γραβιέρα,καπνιστό κ.ά.)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και
προσθέτουμε τον κιμά.Σοτάρουμε,μέχρι να αλλάξει
χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και το μισό
κον κασέ.Βράζουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σοτάροντας τις 6 κ.σ.
αλεύρι με 4 κ.σ βούτυρο.Προσθέτουμε ζεστό το 1
λίτρο γάλα και ανακατεύουμε,μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε 50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά και
ανακατεύουμε καλά να λιώσουν μέσα στην μπεσαμέλ.
Ενώνουμε το μείγμα του κιμά με την μπεσαμέλ.
Απλώνουμε σε ταψί το υπόλοιπο κον κασέ,κρατώντας
2-3 κουταλιές.
Βάζουμε όρθια τα κανελόνια μας μέσα στο ταψί και
τα γεμίζουμε (το μείγμα είναι αρκετά ρευστό,αλλά
έτσι πρέπει,για να ψηθούν καλά τα κανελόνια και
να διατηρηθούν ζουμερά).Τα ξαπλώνουμε αμέσως,
όπως είναι, στο ταψί μας.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με το μείγμα της γέμισης
που μας περίσσεψε.Απλώνουμε επάνω τις 2 κουταλιές
κον κασέ που μας έχουν μείνει και πασπαλίζουμε με
τα 150 γρ. τυρί.
Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι
πολύ μεγάλο,έτσι ώστε τα κανελόνια να είναι ουσιαστικά
βυθισμένα μέσα στο μείγμα της γέμισης,για να ψηθούν
και να παραμείνουν μαλακά.Πριν ρίξουμε το ταψί στο
φούρνο,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
αγαπημένα ζυμαρικά,μέχρι
που δοκίμασα αυτή τη συνταγή………
Υλικά
1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
για την μπεσαμέλ
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά τριμμένα
αλάτι,πιπέρι
150 γρ. πικάντικα τυριά τριμμένα(γραβιέρα,καπνιστό κ.ά.)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και
προσθέτουμε τον κιμά.Σοτάρουμε,μέχρι να αλλάξει
χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και το μισό
κον κασέ.Βράζουμε για 5 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σοτάροντας τις 6 κ.σ.
αλεύρι με 4 κ.σ βούτυρο.Προσθέτουμε ζεστό το 1
λίτρο γάλα και ανακατεύουμε,μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε 50 γρ. διάφορα πικάντικα τυριά και
ανακατεύουμε καλά να λιώσουν μέσα στην μπεσαμέλ.
Ενώνουμε το μείγμα του κιμά με την μπεσαμέλ.
Απλώνουμε σε ταψί το υπόλοιπο κον κασέ,κρατώντας
2-3 κουταλιές.
Βάζουμε όρθια τα κανελόνια μας μέσα στο ταψί και
τα γεμίζουμε (το μείγμα είναι αρκετά ρευστό,αλλά
έτσι πρέπει,για να ψηθούν καλά τα κανελόνια και
να διατηρηθούν ζουμερά).Τα ξαπλώνουμε αμέσως,
όπως είναι, στο ταψί μας.
Περιχύνουμε τα κανελόνια με το μείγμα της γέμισης
που μας περίσσεψε.Απλώνουμε επάνω τις 2 κουταλιές
κον κασέ που μας έχουν μείνει και πασπαλίζουμε με
τα 150 γρ. τυρί.
Το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι
πολύ μεγάλο,έτσι ώστε τα κανελόνια να είναι ουσιαστικά
βυθισμένα μέσα στο μείγμα της γέμισης,για να ψηθούν
και να παραμείνουν μαλακά.Πριν ρίξουμε το ταψί στο
φούρνο,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Τι να πω για αυτή τη σύνταγη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ φαγητό! Πεντανόστιμο, τα κατέβαζα 3-3!!
Απλά συγχαρητήρια!!
Ευχαριστώ πολύ!!!
=)
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ !!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ωραιότερα κανελόνια.Νόστιμα, μαλακά και όχι ξερά.
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα, τα έφτιαξα σήμερα και ήταν καταπληκτικά!
Ο άνδρας μου λατρεύει το παστίτσιο, αλλά μόλις έφαγε αυτην την εκδοχη των κανελονιών ξετρελάθηκε!!!! Μακάρι να ήταν λίγο πιο διαιτητικά!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρύσα
τα παιδια μου και ο αντρας μου τα λατρεψαν!!!!Μπραβο σου Αλεξανδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά, Μπράβο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλο. Έχω ξαναφτιαξει κανελονια αλλά αυτή η συνταγή είναι πολύ ωραία. Θα το δοκιμαζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουμε ξετρελαθεί!
Μέσα στον κιμά που έβραζε έβαλα και δύο πιπεριές ψιλοκομμένες, μία κόκκινη και μία πράσινη και έγινε πεντανόστιμο το φαγητό, όχι ότι και χωρίς τις πιπεριές δεν ήταν πολύ νόστιμο. Αλλά νομίζω ότι οι πιπεριές ταιριάζουν πολύ μέσα στον κιμά σε τέτοια ζυμαρικά, κανελόνια ή λαζάνια. Συγχαρητήρια για τη συνταγή και πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τα φτιαξω το βραδυ γι αυριο θα ειναι νοστιμα αυριο η ειναι απ τα φαγητα που πρεπει να καταναλωνονται αμεσως;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα εφτιαξα σημερα.Επειδη μου βγηκε πολυ αραιη η μπεσαμελ εριξα κ αλλο αλευρι κ βγηκε πιο πηχτο το μειγμα απ τις φωτογραφιες κ ετσι στο τελος εριξα λιγο γαλα στο ταψι.Περιμενω να ψηθουν.Ελπιζω να βγει καλο το αποτεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια τα κανελονια!!Συγχαρητηρια!!Καθιερωθηκαν!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκ.Αλεξάνδρα αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα κανελόνια βγήκαν τέλεια! Σας θαυμάζω πολύ για όλες σας τις συνταγές! Είναι όλες υπέροχες!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήκ.Αλεξάνδρα αυτη η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα κανελόνια βγήκαν τέλεια! Σας θαυμάζω πολύ για τις συνατγές σας, είναι όλες υπέροχες!! :) Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκ.Αλεξάνδρα, αυτή η συνταγή είναι καταπληκτική! Τα κανελόνια βγήκαν τέλεια!! Σας θαυμάζω πολύ για τις συνταγές σας, είναι όλες υπέροχες!! :) Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει μια εβδομάδα που τυχαία ανακάλυψα το blog σου Αλεξάνδρα και τι να πρωτοπώ! Τώρα που σου γράφω τα κανελόνια είναι στο φούρνο και πριν καν γίνουν ξέρουμε οτι θα είναι νοστιμότατα χάρη στην συνταγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγειρεύουμε σαλονικιώτικα και γουστάρουμε! Τα φιλιά μου!
Νινα