Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πρόταση
για τις βραδιές ποδοσφαίρου που
σιγά- σιγά έρχονται…
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ.κατσικίσιο τυρί
2-3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ταψί που να
το χωράει ακριβώς.
Χαράζουμε ένα περιθώριο 1 εκ.γύρω από το φύλλο,
χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Ανακατεύουμε το τυρί,το σκόρδο και τη ρίγανη σε
ένα μπολ.
Απλώνουμε πάνω στο φύλλο,χωρίς όμως να καλύψουμε
το περιθώριο που έχουμε χαράξει.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.
Απλώνουμε σε σειρές πάνω από το τυρί.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στις ντοματούλες μας
και αλατίζουμε.Τέλος,προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει πολύ
καλά το φύλλο μας.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα
και μπόλικη κρύα μπίρα!
για τις βραδιές ποδοσφαίρου που
σιγά- σιγά έρχονται…
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ.κατσικίσιο τυρί
2-3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ταψί που να
το χωράει ακριβώς.
Χαράζουμε ένα περιθώριο 1 εκ.γύρω από το φύλλο,
χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Ανακατεύουμε το τυρί,το σκόρδο και τη ρίγανη σε
ένα μπολ.
Απλώνουμε πάνω στο φύλλο,χωρίς όμως να καλύψουμε
το περιθώριο που έχουμε χαράξει.
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.
Απλώνουμε σε σειρές πάνω από το τυρί.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στις ντοματούλες μας
και αλατίζουμε.Τέλος,προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει πολύ
καλά το φύλλο μας.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα
και μπόλικη κρύα μπίρα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου