Για τον καφέ,τον μπουφέ,το κολατσιό,το σχολείο…
Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 αβγά
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ, μοτσαρέλα τριμμένη ή γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 ml. γάλα
100 ml.σπορέλαιο
200 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. φρέσκο τρυφερό σπανάκι χοντροκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε
καλά με κουτάλι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
Τέλος,προσθέτουμε τα τυριά,το σπανάκι,τις λιαστές ντομάτες
και τον άνηθο.Ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τις υποδοχές μίας φόρμας για 12 muffins
και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Ζεστά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμα!!!
Η συνταγή είναι του Ανδρέα Λαγού.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 αβγά
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ, μοτσαρέλα τριμμένη ή γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 ml. γάλα
100 ml.σπορέλαιο
200 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. φρέσκο τρυφερό σπανάκι χοντροκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε
καλά με κουτάλι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
Τέλος,προσθέτουμε τα τυριά,το σπανάκι,τις λιαστές ντομάτες
και τον άνηθο.Ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε τις υποδοχές μίας φόρμας για 12 muffins
και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Ζεστά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμα!!!
Η συνταγή είναι του Ανδρέα Λαγού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου