Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Muffins με σπανάκι και λιαστή ντομάτα

Για τον καφέ,τον μπουφέ,το κολατσιό,το σχολείο…

DSC_0045


Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 αβγά
1/2 κ.γ. αλάτι
100 γρ, μοτσαρέλα τριμμένη ή γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 ml. γάλα
100 ml.σπορέλαιο
200 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. φρέσκο τρυφερό σπανάκι χοντροκομμένο
άνηθο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0001

Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά να αφρατέψουν.

DSC_0005

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι.

DSC_0006

DSC_0004

DSC_0008

Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

DSC_0009

Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε
καλά με κουτάλι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.

DSC_0010

Τέλος,προσθέτουμε τα τυριά,το σπανάκι,τις λιαστές ντομάτες
και τον άνηθο.Ανακατεύουμε καλά.

DSC_0011


DSC_0012

Ετοιμάζουμε τις υποδοχές μίας φόρμας για 12 muffins

DSC_0002

και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.

 
DSC_0014

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο
φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

DSC_0028

Ζεστά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμα!!!

DSC_0048

Η συνταγή είναι του Ανδρέα Λαγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...