Αναζητήστε τα μόνο στα καλύτερα Cafe!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,κοσκινισμένο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ.baking powder
1 αβγό μεγάλο
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα ή γιαούρτι
2-3 βανίλια
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και baking.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν το αβγό με το λάδι,
το γάλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε στο υγρό μείγμα και τις ψηφίδες της σοκολάτας.
Ρίχνουμε με μιας και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να υγραθούν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί με 12 θήκες για muffins και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 18-20 λεπτά.
ΣΗΜ:Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Πρέπει να είναι μαλακά κι αφράτα.
Φτιάξτε τα κεκάκια με σταφίδες αντί για ψηφίδες σοκολάτας .
Για μεγαλύτερη οικονομία αντί για ψηφίδες κόψτε κουβερτούρα με
το μαχαίρι και προσθέστε την στο μείγμα κανονικά όπως θα κάνατε
με τις ψηφίδες.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,κοσκινισμένο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ.baking powder
1 αβγό μεγάλο
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα ή γιαούρτι
2-3 βανίλια
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη και baking.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν το αβγό με το λάδι,
το γάλα και τη βανίλια.
Προσθέτουμε στο υγρό μείγμα και τις ψηφίδες της σοκολάτας.
Ρίχνουμε με μιας και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να υγραθούν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί με 12 θήκες για muffins και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 18-20 λεπτά.
ΣΗΜ:Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Πρέπει να είναι μαλακά κι αφράτα.
Φτιάξτε τα κεκάκια με σταφίδες αντί για ψηφίδες σοκολάτας .
Για μεγαλύτερη οικονομία αντί για ψηφίδες κόψτε κουβερτούρα με
το μαχαίρι και προσθέστε την στο μείγμα κανονικά όπως θα κάνατε
με τις ψηφίδες.
Καλημέρα Αλεξάνδρα μου!έκανα τη συνταγή σου είναι με διαφορά τα καλύτερα μάφινς βανίλιας που έφτιαξα ποτέ γιατί δοκίμασα πάρα πολλά.Οτι έφτιαξα μέχρι τώρα από τις συνταγές σου ήταν όλα επυτιχία.Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που με πολλή αγάπη κάνεις!Δήμητρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα,καλό απόγευμα:)
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή!!
Να'σαι καλά,
ευχαριστώ για τα γλυκά σου λογάκια,
Αλεξάνδρα
Έγιναν αφράτα και πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή1 κουπα γιαουρτι των 250 ml ποσα γραμμαρια ειναι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου τα δοκιμασα προχθες και εγιναν ανάρπαστα και τα ξαναφτιαξα και σημερα!! Τελεια τα παιδια μου ξετρελαθηκαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μόλις έψησα τα muffins. Δεν έχω λόγια! Τα έχω φτιάξει πολλές φορές, είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ! Φαίνεται ότι το έχεις "ψάξει" πολύ το θέμα των συνταγών, γιατί άλλες 2 που έχω δοκιμάσει (το κέηκ μαρμπέ και τη ζύμη για πίτσα) έχουν γίνει εξαιρετικές! Απλά υλικά, μετρημένα με ακρίβεια, άκρως περιγραφική εκτέλεση βήμα βήμα της συνταγής, πολύ βοηθητικές οι φωτογραφίες και φυσικά το πετυχημένο νοστιμότατο αποτέλεσμα! Μπράβο σου, να είσαι καλά και να συνεχίσεις να βάζεις τις τέλειες ψαγμένες συνταγές σου. Με πολύ εκτίμηση, Συρμούλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από ένα τέτοιο σχόλιο τι αλλό θα μπορούσα να προσθέσω εγώ....
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρα μόνο ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
Απλά χαίρομαι τόσο πολύ που γίνεται αντιλληπτό πόσο πολύ ψάχνω για την καθε συνταγή που ανεβάζω σε αυτή τη σελίδα.
Να'σαι καλά Συρμούλα,
Α.
Τα πιο γευστικά muffin που έχω κάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι παρα πολυ γευστικα!ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήEπειδη δεν εχω σπορελαιο μπορω να βαλω βουτυρο η ελαιολαδο? Αν ναι τι ποσότητες? Το βουτυρο λιωμενο στο τηφανι η σε θερμοκρασια δωματιου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!! Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα!!! Τα έχω κάνει με σταφίδες. Ευχαριστούμε για την συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πολύ ωραια και απλή συνταγή στην εκτέλεση!τα μικρά ξετρελαθηκαν!συγχαρητηρια για το blog πολύ καλη δουλεια!Μαρια από Καλαμάτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ αντί για ζάχαρη να βάλω μέλι ή καστανή ζάχαρη;
ΑπάντησηΔιαγραφήBa rorisi me giaourti h me Gala einai pio nostima ??? Thelo ba kano ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!!!!απλά εξαιρετικά......
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια,αφαιρούμε αλεύρι και το αντικαθιστουμε με κακαο?σε τι αναλογία όμως για να μη σφίξει το μιγμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική αυτή η συνταγη. Τα πιο ευκολα και αφρατα μαφινς που έχω φτιάξει! Εγώ τα έκανα γεμιστά με μαρμελάδα και δεν έμεινε ούτε ψιχουλο. Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τα πιο εύκολα, νόστιμα και αφρατα μαφινς που έχω δοκιμάσει. Τα έκανα και σε αλμυρή εκδοχή. Αφαίρεσα τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και χρησιμοποίησα ¾ τριμμένη παρμεζάνα. Ακολούθησα την ίδια διαδικασία και έγιναν ΤΕΛΕΙΑ! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφή