Ένα πεντανόστιμο tiramisu,χωρίς αβγά,
έτοιμο σε χρόνο μηδέν!!!
Ποιος μπορεί να του αντισταθεί;
Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
κακάο για το πασπάλισμα
για το βρέξιμο των σαβαγιάρ
κονιάκ
γάλα
νες καφέ
για την κρέμα
1 morfat
4-5 κουταλιές άχνη ζάχαρη
200γρ. Philadelphia light
200γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη morfat να αφρατέψει και προσθέτουμε
τη ζάχαρη,το Philadelphia και την κρέμα γάλακτος.
Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ ένα μείγμα κονιάκ-γάλα-νες καφέ.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ 1-1 και πολύ γρήγορα μέσα στο
μείγμα και τα αραδιάζουμε στον πάτο μιας κουμπωτής φόρμας.
Απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ τη μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρέξιμο των
σαβαγιάρ και απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
Bάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Όταν πρόκειται να την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και
στολίζουμε όπως μας αρέσει.
ΣΗΜ:Γράψτε σε χαρτί τη λέξη Τiramisu και κόψτε με το ψαλίδι της κουζίνας
σχηματίζοντας ένα στένσιλ.Βάλτε το πάνω στην τούρτα και πασπαλίστε
με άχνη για να μείνει το αποτύπωμα.
Το έκανα σήμερα και μόλις το δοκιμάσαμε με τον άντρα μου!! Είναι πραγματικά τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Αλεξάνδρα. Μπορείς να διευκρινίσεις δοσολογίες για το κονιάκ, το γάλα (φρέσκο πλήρες;) και τον καφέ; Οι κουταλιές της άχνης υπολογίζονται με κουτάλι της σούπας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο ����
ΑπάντησηΔιαγραφή