Ένα γλυκό
απόγευμα…
Υλικά
για το παντεσπάνι
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
2-3 κ.σ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. κακάο
για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
για τη σαντιγί
1 κουτί morfat (φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί)
1 κούπα άχνη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα
1 Philadelphia των 200 γρ.
3 κροκάδια
για το πασπάλισμα
1/2 από μια κ.σ. κανέλα
3/4 από μια κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και τα
χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26-28 εκ.
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια
οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα
για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε
να κρυώσει.Αφήνουμε να κρυώσει και το σιρόπι.
Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε 2 πάτους.Χωρίζουμε το σιρόπι μας
στη μέση και σιροπιάζουμε τον πρώτο από του δύο πάτους.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα.Χτυπήσαμε τη morfat με
το γάλα και την άχνη σε ένα μπολ και χωριστά
σε άλλο μπολ χτυπήσαμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα.
Ενώσαμε τα 2 μείγματα χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα
για λίγο.
Βάλαμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι.
Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα στον πρώτο από τους 2 πάτους
που έχουμε σιροπιάσει και τοποθετουμε από πάνω
τον άλλο τον οποίο και σιροπιάζουμε με το άλλο μισό σιρόπι.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα κακάο-κανέλας.
ΣΗΜ:Αξίζει να φτιάξετε το γλυκό 2-3 μέρες πριν το καταναλώσετε.
Είναι πραγματικά πολύ καλύτερο όσο μένει!!!
Υλικά
για το παντεσπάνι
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
2-3 κ.σ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. κακάο
για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
για τη σαντιγί
1 κουτί morfat (φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί)
1 κούπα άχνη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα
1 Philadelphia των 200 γρ.
3 κροκάδια
για το πασπάλισμα
1/2 από μια κ.σ. κανέλα
3/4 από μια κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και τα
χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26-28 εκ.
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια
οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα
για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε
να κρυώσει.Αφήνουμε να κρυώσει και το σιρόπι.
Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε 2 πάτους.Χωρίζουμε το σιρόπι μας
στη μέση και σιροπιάζουμε τον πρώτο από του δύο πάτους.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα.Χτυπήσαμε τη morfat με
το γάλα και την άχνη σε ένα μπολ και χωριστά
σε άλλο μπολ χτυπήσαμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα.
Ενώσαμε τα 2 μείγματα χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα
για λίγο.
Βάλαμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι.
Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα στον πρώτο από τους 2 πάτους
που έχουμε σιροπιάσει και τοποθετουμε από πάνω
τον άλλο τον οποίο και σιροπιάζουμε με το άλλο μισό σιρόπι.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα κακάο-κανέλας.
ΣΗΜ:Αξίζει να φτιάξετε το γλυκό 2-3 μέρες πριν το καταναλώσετε.
Είναι πραγματικά πολύ καλύτερο όσο μένει!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου