Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τούρτα Tiramisu

Ένα γλυκό απόγευμα…
DSCN8395

Υλικά
για το παντεσπάνι
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
1 βανίλια
2-3 κ.σ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. κακάο

για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ

για τη σαντιγί
1 κουτί morfat (φυτική σαντιγί σε μεταλλικό κουτί)
1 κούπα άχνη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα
1 Philadelphia των 200 γρ.
3 κροκάδια

για το πασπάλισμα
1/2 από μια κ.σ. κανέλα
3/4  από μια κ.σ. κακάο


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και τα
χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ.

DSCN8334

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 26-28 εκ.
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια
οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSCN8335

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα
για 5 λεπτά (μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

DSCN8336

Όταν ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε
να κρυώσει.Αφήνουμε να κρυώσει και το σιρόπι.
Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε 2 πάτους.Χωρίζουμε το σιρόπι μας
στη μέση και σιροπιάζουμε τον πρώτο από του δύο πάτους.

 DSCN8385

Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα.Χτυπήσαμε τη morfat με
το γάλα και την άχνη σε ένα μπολ και χωριστά

DSCN8379

σε άλλο μπολ χτυπήσαμε τους κρόκους με το τυρί κρέμα.

DSCN8380

Ενώσαμε τα 2 μείγματα χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα
για λίγο.
Βάλαμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι.

DSCN8381

Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα στον πρώτο από τους 2 πάτους
που έχουμε σιροπιάσει και τοποθετουμε από πάνω
τον άλλο τον οποίο και σιροπιάζουμε με το άλλο μισό σιρόπι.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

DSCN8386

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα κακάο-κανέλας.

DSCN8397

ΣΗΜ:Αξίζει να φτιάξετε το γλυκό 2-3 μέρες πριν το καταναλώσετε.
Είναι πραγματικά πολύ καλύτερο όσο μένει!!!

DSCN8400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου