Για μεγάλες πείνες!!!
Υλικά
25-30 γρ.μαγιά νωπή
2 κούπες γάλα
2 αβγά
3 κούπες αλεύρι
350 γρ. τυρί φέτα,πικάντικο τριμμένο με το χέρι
λίγη ρίγανη
2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και με λίγο από το γάλα τη διαλύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,τα αβγά,τη φέτα,το αλεύρι,τη ρίγανη,
τα λουκάνικα και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν.
Βάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 29x38εκ. λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια μπόλικα κίτρινα τυριά και απλώνουμε
τις ροδέλες της πιπεριάς.Προσθέτουμε και πάλι λίγη ρίγανη.
Αφήνουμε να σταθεί έτσι για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια,γύρω στα 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Τα βασικά υλικά για τη συνταγή είναι από την εκπομπή “Chef στον αέρα”.
Τα πήρα,τα τροποποίησα,πρόσθεσα κάποια επιπλέον,άλλαξα και το μέγεθος του
σκεύους ψησίματος και έφτιαξα την παραπάνω συνταγή.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί ταψί στις διαστάσεις που δίνω για να γίνει
το μείγμα μας,όταν ψηθεί,στο πάχος όσο ακριβώς και μία πίτσα.
Υλικά
25-30 γρ.μαγιά νωπή
2 κούπες γάλα
2 αβγά
3 κούπες αλεύρι
350 γρ. τυρί φέτα,πικάντικο τριμμένο με το χέρι
λίγη ρίγανη
2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες ή άλλο αλλαντικό της προτίμησής σας κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη μαγιά και με λίγο από το γάλα τη διαλύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα,τα αβγά,τη φέτα,το αλεύρι,τη ρίγανη,
τα λουκάνικα και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν.
Βάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 29x38εκ. λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Το στρώνουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια μπόλικα κίτρινα τυριά και απλώνουμε
τις ροδέλες της πιπεριάς.Προσθέτουμε και πάλι λίγη ρίγανη.
Αφήνουμε να σταθεί έτσι για περίπου 20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια,γύρω στα 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Τα βασικά υλικά για τη συνταγή είναι από την εκπομπή “Chef στον αέρα”.
Τα πήρα,τα τροποποίησα,πρόσθεσα κάποια επιπλέον,άλλαξα και το μέγεθος του
σκεύους ψησίματος και έφτιαξα την παραπάνω συνταγή.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί ταψί στις διαστάσεις που δίνω για να γίνει
το μείγμα μας,όταν ψηθεί,στο πάχος όσο ακριβώς και μία πίτσα.
Έξυπνη συνταγή! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να μας θυμίσεις την αναλογία νωπής και ξηρής μαγιάς;
Καλησπέρα Γιάννη!!!!!!!!
ΔιαγραφήΗ συνταγή αυτή δεν είναι μόνο έξυπνη είναι και πολύ νόστιμη!
Σχετικά με τη μαγιά λοιπόν να ξέρεις ότι:
1 μέρος ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 3 μέρη νωπής (δηλαδή 8γραμ. ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 24 γραμ. νωπής).
Αντε και θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις....
Καλό απόγευμα από μένα,
Αλεξάνδρα