Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια

Light  γεύση με τρόπο σπιτικό!!!!!!!!!!!!


DSC_0081

Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 1000-1500 γρ. ή ό,τι μέρος της κότας  μας αρέσει
200 γρ. κρεμμύδια
200 γρ. πιπεριές διάφορες κομμένες σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
1 κούπα χυμό από φρέσκες ντομάτες
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
1 καρότο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σταδιακά στο λάδι το κοτόπουλο,τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

DSC_0063

DSC_0064 

Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας,μέσα στον οποίο έχουμε προηγουμένως
ανακατέψει τις 2 κ.σ. πελτέ,το καρότο και την ψιλοκομμένη καυτερή
πιπεριά,αν βάλουμε.


DSC_0065


DSC_0066

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, σπασμένα στα 2
τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα χωρίς νερό για 1 ώρα
σε χαμηλή φωτιά.

DSC_0067

Σερβίρουμε.

DSC_0084

Συνταγή από τη φίλη μου Σοφία.

8 σχόλια:

  1. Αυτά τα απλά..είναι τα πιο ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό φαγάκι!!
    Μπράβο σου Αλέκα μου!!!

    Ευχαριστώ
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφια ,ΕΥΓΕ!!!
    Αυτο το φαγακι ειναι ενα MUST(που λενε και οι αμερικανοι)
    τωρα το χειμωνα!! Φτιαξτε το οπωσδηποτε κουκλες!!
    Και εσυ Αλεκα να σαι καλα με την τοση ομορφη παρουσιαση!!
    Φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έφτιαξα! Τρομερό φαγητό μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αρχαρια Αλεκα!!!! βοηθεια!!! αν δεν καθονται στον πατο της κατσαρολας ολα τα κομματια κοτοπουλου υπαρχει προβλημα? κ κατι ακομα... (6 μπουτια κομενα στην μεση) δεν υπαρχει φοβος να μην κολλησει αφοσον δεν θα βαλουμε καθολου νερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.

      Φτιάξε το φαγάκι σου σε καλή αντοκολλητική κατσαρόλα φροντίζοντας όσο γίνεται το κρεας να είναι σκεπασμένο με τα λαχανικά.

      Νεράκι θα βγάλουν μόνα τους όλα τα υλικά του φαγητού μη σε στεναχωρεί!Αν πάλι δεις ότι υπάρχει πρόβλημα(αυτό το κρίνεις εκ πείρας)μπορείς να προσθέσεις ΕΛΑΧΙΣΤΟ και να σιγομαγειρέψεις το φαγητό σου μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.


      Καλή επιτυχία από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! θα το κανω σημερα κ θα σου πω εντυπωσεις!!!!

      Διαγραφή
  6. υπεροχο!!!!πολυ ωραια συνταγη οποια δεν την εχει κανει να τρεξει γρηγορα!!! Αλεξανδρα πολλα συνχαρητηρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή