Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι ή γάλα ή γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. baking powder
για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αμύγδαλα ασπρισμένα για να στολίσουμε τα κομμάτια ή αμυγδαλάκι φιλέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι τη ζάχαρη με τη μαστίχα.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x22 εκ. και αφήνουμε να
σταθεί και να φουσκώσει για 3 ώρες.
Χαράζουμε σε κομμάτια και βάζουμε πάνω στο κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο
ή πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω στη μεσαία σχάρα για περίπου 30-40 λεπτά.
Λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,βάζουμε όλα τα υλικά για
το σιρόπι σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά (μετράμε από την
ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό,αμέσως μόλις βγει από το φούρνο,με το
επίσης ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει.
Σερβίρουμε.
Συνταγή από τη φίλη μου Πόπη.
▼
τεεεεεεεελειο μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή