Δημιουργώντας…
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. βούτυρο ή 125 γρ. βούτυρο και 125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. baking powder
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 1 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
άχνη για το πασπάλισμα ή γλάσο της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το κορν φλάουρ και το baking powder και
τα κοσκινίζουμε 2 φορές.
Ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού,αν φτιάξουμε
το κέικ με άρωμα λεμόνι.
Αν το φτιάξουμε με άρωμα βανίλιας, την προσθέτουμε στο τέλος για
να κρατήσει το άρωμά της.
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε μαζί τη ζάχαρη,τα αβγά,το αλεύρι,το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό όλα τα υλικά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 21x11 εκ.
ή σε ταψάκι με διάμετρο 23 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για περίπου
35-40 λεπτά ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
Ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε(το κέικ δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό) με άχνη ή
καλύπτουμε με κάποιο γλάσο ανάλογα με το γούστο μας.
ΣΗΜ:Μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε και 100 γρ. ψηφίδες σοκολάτας.
Αν αρωματίσουμε το κέικ με βανίλια,είναι προτιμότερο αντί για κορν φλάουρ
να χρησιμοποιήσουμε κάστερ πάουντερ για πιο έντονο άρωμα.
Το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν παντεσπάνι για τούρτα ή
να γίνει cupcakes!
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Το κεικ ειναι υπεροχο με λεμονι μπραβο... αν θελουμε να το κανουμε με βανιλιες σε σκονη γινεται αλεξανδρα μου; και αν ναι ποσες θελει ευχαριστω παρα πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορουμε να βαλουμε πορτοκαλι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο. Τα παιδιά μου το ζητάνε συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφή