Χωρίς συντηρητικά,χρωστικές και ζελατίνη!!!
Υλικά
1 κιλό γάλα καλής ποιότητας
1 κ.σ. καλά γεμάτη, γιαούρτι καλής ποιότητας
3-4 κ.σ. γάλα επιπλέον
Εκτέλεση
Βάζουμε το ένα κιλό γάλα σε κατσαρόλα να βράσει.
Αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας, θα πρέπει να φτάσει τους 80 βαθμούς C.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το γάλα σε
ένα τάπερ.Αφήνουμε να κρυώσει τόσο, ώστε βουτώντας μέσα το μικρό μας
δαχτυλάκι να μπορούμε να μετρήσουμε αργά μέχρι το 20.
Με το θερμόμετρο θα πρέπει η θερμοκρασία να κατέβει στους 42 βαθμούς.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί σε ένα ποτήρι το γιαούρτι με το επιπλέον
γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά.
Σκεπάζουμε καλά το τάπερ και το βάζουμε χωρίς να το ξανακουνήσουμε
σε ζεστό μέρος να σταθεί για αρκετές ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλη
τη νύχτα.Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε στο ψυγείο.
Κρατάει περίπου 5-6 μέρες.
ΣΗΜ:Όσο καλύτερα είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να
φτιάξουμε το γιαούρτι, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.
Είναι αυτονόητο ότι το γιαούρτι που θα φτιάξουμε στο σπίτι δε θα είναι
τόσο πηχτό όσο αυτό που αγοράζουμε έτοιμο, είναι όμως πεντανόστιμο
και κυρίως είναι αγνό και φτιαγμένο απ’ τα χεράκια μας!
Αν το θέλετε πιο πηχτό βάλτε το σε τουλουπάνι να στραγγίσει τα υγρά του.
Απολαύστε το με φρέσκα φρούτα,γλυκά του κουταλιού ή απλά σκέτο!
δοκιμάστε και με γάλα και γιαούρτι bio γιατί θα έχετε καταπληκτικά αποτελέσματα. Επίσης εάν χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με πέτσα η γεύση απογειώνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφή