Και……κάτι νόστιμο ψήνεται στην κουζίνα μας!!!
Υλικά
6 αβγά
156 γρ. γάλα
1 κούπα κονιάκ
1 1/2 κούπα σπορέλαιο
500 γρ. ζάχαρη
4 κούπες καρύδια χοντροαλεσμένα
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. σόδα
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό από μισό λεμόνι
για το γλάσο σοκολάτας
150 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο με σύρμα να ενωθούν.
Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C
,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο
ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει,
βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που
αρχίζει ο βρασμός).
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί,να τραβήξει όλο το σιρόπι και
να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το αδειάζουμε μέσα σε μπολ που
έχουμε βάλει τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ενιαίο.
Αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει καλά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε όμορφα κομμάτια!
Συνταγή από το φίλο μου Στράτο.
ΠΩ ΠΩ ΠΩ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη καρυδόπιτα απ την άλλη σου συνταγή!(Ειναι η αγαπημένη μου!)
Αλλά οπτικά μου αρέσει περισσότερο αυτή..
Ίσως φταίει το γλάσο.
Μοιάζει λίγο και η εκτέλεση..θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Συμφωνώ! Το γλάσο είναι...πειρασμός! Πολύ ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήyperoxh apla elpizw na s arese aleksandra
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα!Τελειο φαινεται!!Σκετη κολαση!Λες να μπορω να το μετατρεψω σε ποντους για τη διαιτα μου στο μπλογκακι μου?Μηπως και δουμε ασπρη μερα και εμεις οι ευτραφουλες....
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβερη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleia sintagi. mpravo
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζεται πραγματικά τόση πολλή ζάχαρη??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜισό κιλο στη ζύμη και 4 κούπες στο σιρόπι??
Ευχαριστώ
Καλησπέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΕγώ έφτιαξα το γλυκό όπως το δίνω στη συνταγή.
Αν βρίσκεις μεγάλες τις ποσότητες για τα γούστα σου ίσως να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι άλλο..
Δεν ξέρω μη σε πάρω στο λαιμό μου.
Καλή συνέχεια από μένα.
Αλεξάνδρα
Και εγώ επίσης θεωρώ υπερβολική τη ζάχαρη!Και μην τρελαθούμε τώρα...είναι πάρα πολύ!!!!!!!!!Από την αναλογία του αλευριού με τη ζάχαρη,καταλαβαίνει κάποιος έμπειρος την ορθότητα της συνταγής.Αλλά γούστα είναι αυτά!Καλά κουζινοπειράματα.......
ΑπάντησηΔιαγραφή