Άλλο πράμα!!!
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια
4 αβγά
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ.γ baking powder
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε ρίχνουμε μέσα στο μπολ ένα ένα τ’ αβγά.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε τέλος το ινδοκάρyδο και το ανακατεύουμε κι αυτό να
ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αδειάζουμε,τέλος,σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διαστάσεις
28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 30 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα.
Αν βγει καθαρή το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί
10-15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το κέικ με λίγο ινδοκάρυδο ή το περιβρέχουμε
ελαφρά με λίγο κονιάκ ή ρούμι.
Μπορούμε να καλύψουμε το κέικ και με γλάσο ή σαντιγί.
Συνταγή του φίλου μου Στράτου.
Πρόσφατα έκανα το Κέικ με ινδοκάρυδο το οποίο και μας άρεσε πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο διαφορετική είναι αυτή η συνταγή;
Γεια σου,Γιάννη.
ΔιαγραφήΚαι τα 2 κέικ είναι φανταστικά και πάρα πολύ κοντά γευστικά δεν το συζητάω.
Απλά αυτό μου φάνηκε πιο "τριφτό" στην υφή βλέπεις δεν έχει γάλα και φυσικά το βούτυρο αγελάδος του δίνει φοβερό άρωμα!!!
Να σε ρωτήσω κι εγώ η άσχετη κάτι, πως βάζεις σύνδεσμο μέσα στο σχόλιο;;;;;;;;;;;
Καλή συνέχεια Γιάννη από μένα,
Αλεξάνδρα
fobero keik eyxaristw poy to ebales aleksandra
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κέικ σου Αλεξάνδρα και σίγουρα με πολύ ωραίο άρωμα!!!Να είσαι καλά καλό απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν λίγο το ξεφουρνισα αλλα μου βγήκε αρκετά στεγνό...δε ξέρω πως θα έιναι αύριο που ίσως δέσουν καλύτερα τα υλικα...απο γεύση έιναι αρκετά καλο πάντως!! Α, να πω ότι έβαλα 250 γραμμαρια ζάχαρη και πάλι μου φάνηκε λίγο αγλυκο άρα ίσως οι γλυκατζηδες να πρέπει να προσθέσουν κι άλλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το κέικ σου Αλεξάνδρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμα δεν εχει γαλα ή καποιο αλλο υγρο μεσα? μολις το εφταιξα αλλα εβαλα εκτος των αλλων υλικων και 1 ποτηρι γαλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ η γεύση της καρύδας! Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή