Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αγκινάρες α λα πολίτα

Γνωστές και μη εξαιρετέες!!!

DSC_0013

Υλικά
500 γρ. αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
300 γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα σε ροδέλες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
μπόλικο άνηθο
αλάτι,πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

DSC_0001

Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα και σοτάρουμε λίγο ακόμη.

DSC_0002

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες,τις πατάτες,τον άνηθο και ζεστό
νερό τόσο ώστε ίσα ίσα να σκεπάσει τα υλικά.

DSC_0004

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και το χυμό από το λεμόνι.

DSC_0014

ΣΗΜ:Το φαγητό μας πρέπει να έχει ζουμάκι,σε διαφορετική περίπτωση
πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

DSC_0017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου