Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Φουντουκόπιτα με άρωμα καφέ

Ασυνήθιστη και γευστικά συναρπαστική,ήρθε για να μείνει!!!

DSC_0043
 

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2 1/ 2 κούπες φουντούκια ωμά
1/ 2 κούπα φρυγανιά
100 ml. κονιάκ
2-3 κοφτές κουταλιές του γλυκού Νες Καφέ
8 αβγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι (20 γρ.)baking powder

για το σιρόπι
2 1/ 2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
1 βανίλια


Εκτέλεση
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι μαζί με τη φρυγανιά.
Βάζουμε σε μπολ.Προσθέτουμε  και το baking.

DSC_0012

Δουλεύουμε σε άλλο μπολ με το μίξερ κρόκους και ζάχαρη να αφρατέψουν
πολύ καλά.

DSC_0014

Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το κονιάκ ανακατεμένο με τον καφέ
και τη βανίλια.

DSC_0015

Ρίχνουμε στο μπολ και το μείγμα του φουντουκιού.

DSC_0016

Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα.

DSC_0013

Ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα των αβγών τη μαρέγκα,διπλώνοντας
με σπάτουλα.

DSC_0017

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με  διάμετρο 30 cm.,αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

DSC_0018

Ψήνουμε 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο, σιγά σιγά με κουτάλι,
με το ζεστό σιρόπι.

DSC_0020

Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει εντελώς.Αν θέλουμε βάζουμε
στο ψυγείο.Υπέροχη για το καλοκαίρι σερβιρισμένη με παγωτό μόκα!!

DSC_0049

Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.

3 σχόλια:

  1. Αυτές οι φωτογραφίες σου!!Πάντα μα πάντα τόσο υπέροχες!
    Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φουντουκόπιτα όμως τα φουντουκια μ αρέσουν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Θα πρέπει να είναι τέλεια με το απογευματινό καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο γλυκάκι! Και φαίνεται ελαφρύ! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή