Ασυνήθιστη και γευστικά συναρπαστική,ήρθε για να μείνει!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2 1/ 2 κούπες φουντούκια ωμά
1/ 2 κούπα φρυγανιά
100 ml. κονιάκ
2-3 κοφτές κουταλιές του γλυκού Νες Καφέ
8 αβγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι (20 γρ.)baking powder
για το σιρόπι
2 1/ 2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι μαζί με τη φρυγανιά.
Βάζουμε σε μπολ.Προσθέτουμε και το baking.
Δουλεύουμε σε άλλο μπολ με το μίξερ κρόκους και ζάχαρη να αφρατέψουν
πολύ καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το κονιάκ ανακατεμένο με τον καφέ
και τη βανίλια.
Ρίχνουμε στο μπολ και το μείγμα του φουντουκιού.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα των αβγών τη μαρέγκα,διπλώνοντας
με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 30 cm.,αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο, σιγά σιγά με κουτάλι,
με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει εντελώς.Αν θέλουμε βάζουμε
στο ψυγείο.Υπέροχη για το καλοκαίρι σερβιρισμένη με παγωτό μόκα!!
Συνταγή από τη φίλη μου Στέλλα.
▼
Αυτές οι φωτογραφίες σου!!Πάντα μα πάντα τόσο υπέροχες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ φουντουκόπιτα όμως τα φουντουκια μ αρέσουν πολύ!
Καλησπέρα! Θα πρέπει να είναι τέλεια με το απογευματινό καφεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο γλυκάκι! Και φαίνεται ελαφρύ! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή