Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κέικ με γιαούρτι και Nutella

Άντε να αντισταθείς!!!

DSC_0032

Υλικά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1/2κούπας Nutella
3 αβγά
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κ.σ. μέλι
1-2 βανίλιες
1 1/2 κούπας αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κακάο

Nutella για το γαρνίρισμα
κανέλα για το πασπάλισμα(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υγρά  υλικά μέχρι και το μέλι.
Ανακατεύουμε,σε άλλο μπολ, όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε
στο μπολ με τα υγρά.

DSC_0002

Με σπάτουλα ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν!

DSC_0004

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι.

DSC_0006

Αν βγαίνει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί και το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.

DSC_0008

Όταν είναι έτοιμο το καλύπτουμε με μπόλικη nutella και αν θέλουμε
πασπαλίζουμε με κανέλα.

DSC_0035

Σερβίρουμε σε κομμάτια!

DSC_0028

29 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΡΡΑ ΕΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΜΑΙ.ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕς ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ?ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙΣ?Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κτερινάκι μου.
      Καλή χρονιά και σ'εσένα εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!!!!!!!!!!
      Ό,τι πραγματικά επιθυμείς εύχομαι να γίνει αυτή τη χρονιά και πάνω απ'όλα ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Σωστά κατάλαβες.
      Μέχρι και το μέλι είναι τα υγρά,αυτά θα τα βάλεις σ'ένα μπολ και σε άλλο θα βάλεις τα στερεά,από το μέλι και κάτω...

      Θα το διορθώσω κι επάνω να είναι πιο κατανοητό.
      Σε φιλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Αλέκα

      Διαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κόσμος που μπορεί να αντισταθεί στη νουτέλα. Ή τουλάχιστον αν υπάρχει, σίγουρα εγώ δεν ανήκω σε αυτούς... Τέλειο κέικ! Θα μπορούσα να το φάω όλο!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά Αλεξανδρα με τις τόσο ωραίες συνταγές σου!!
    θα μπορούσα να φτιάξω αυτή τη συνταγή σε μορφή muffin? η μόνο σε ταψί?
    Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και
      Καλή χρονιά καλή μου φίλη κι από μένα.

      Τη συνταγή αυτή την λατρεύει η κόρη μου και η αλήθεια είναι ότι την κάνω πάντα σε ταψάκι.

      Δεν βρίσκω όμως το λόγο γιατί να μην γίνονται
      και σε μορφή muffins.
      Θα προσέξεις μόνο το χρόνο ψησίματος!!

      Καλό βράδυ,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  4. Αυτη η συνταγη ειναι απο τις πιο καλες δικαιολογιες για να απατησεις, με το γαντι, τα μηλα (οσο fun τους κ αν εισαι) κ καθε τι αλλο γλυκο!!
    Καλη Χρονια Αγαπητη μου Αλεξανδρα!!
    Με Υγεια πανω απ’ολα, για εσενα κ την οικογενεια σου!
    Αγαπη, μαγειρικο-ζαχοροπλαστικη φαντασια, αισιοδοξια κ αφθονη τυχη!

    Με εκτιμηση,
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβιτάκι με τα ποιητικά σου!!!!!!!!!!!!
      Σου εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
      Πάνω απ'όλα ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!


      Να περνάς να μας ομορφαίνεις με το λόγο σου!!!!!!!!!!!!!

      Σε φιλώ,
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  5. Αχ Αλεξάνδρα....αχ Αλεξάνδρα.....θα αναγκαστώ να πίνω περισσότερους από ένα καφέ για να δικαιολογήσω το γλυκάκι σου....χαχαχαχα, είναι τέλειο, πολύ με άρεσε....φιλιά!!!! VassO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω μουυυυυυυυ!!!
      Καλημέρα και καλή βδομάδα.
      Πολύ χάρηκα που σου άρεσε το κεκάκι.
      Και τι ωραία που το παρουσίασες!!!!!!!!!!!
      Όσο για τη φωτογραφία ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Φιλάκια πολλά και μη χάνεσαι...
      Α.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα, τι νοστιμιά είναι αυτή;
    Θέλω να το φτιάξω για τα γενέθλια του γυιού μου που κλείνει τα έξι και να το πάω στο σχολείο του. Πόσα κομμάτια βγαίνουν; Θα πρέπει να καλύψω 30 στοματάκια (μαζί με τις δασκάλες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βιβή μου.
      Το κέικ δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να φτάσει για 30 στοματάκια(όσο μικρά κι αν είναι αυτά) συν τις δασκάλες.
      Θα μπορούσες όμως να φτιάξεις 2.
      Αλλωστε είναι τόσο εύκολο!!!!!!!!!!!

      Να χαίρεσαι το αντράκι σου!!!!
      Γερό και δυνατό πάντα!!!

      Καλή συνέχεια από μένα
      Α.

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα να κάνω τριπλή δόση. Ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  7. Αλεξανδρα μου αγαπημενη καλη χρονια κ ευτυχισμενοι ολοι στην οικογενεια σαυ.Σε ειχα χασει κ ημουν πολυ στενοχωρημενη..κυριως γιατι ανησυχουσα..αλλα κ γιατι ειχα παθει στερητικο συνδρομο χωρις τις υπεροχες δημιουργιες σου που αμφιβαλλω αν μπορει να συγκριθει καποιος μαζι σου..συγχαρητηρια για το μαγικο κεικ σου..συναρπαστικο οπως ολα σου..Καιτη απο Ν.Φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Καιτούλα μου.
      Καλή χρονιά και σ'εσένα!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Τι συγκινητικά αυτά που μου γράφεις.
      ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα καλά σου λόγια!!!
      Τι άλλο να πω....
      Δεν έχω λόγια!

      Φιλιά πολλά
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  8. Mολις το εφτιαξα αλλα τα υλικα τα χτυπησα στο μιξερ, λες να μου αποτυχει? Δεν θα το αντεξω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.
      Καλά δεν σε πιστεύω!!!
      Όλοι παρακαλάμε να πλένουμε λιγότερα πιάτα κι εσύ έβαλες στη μέση το μίξερ!!!!!!!!!!!
      Θα σε μαλώσω!!!

      Πλάκα κάνω βέβαια.
      Λοιπόν τώρα που σου γράφω θα το έχεις δοκιμάσει και μάλλον εσύ θα μπορεις να μας πεις καλύτερα αλλά δεν νομίζω να έχει και φοβερή διαφορά από το αν το έφτιαχνες με το χέρι..
      Σωστά;

      Περιμένω τα νέα σου...και ελπίζω να είναι καλά.
      Πολλά φιλάκια από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ.Βγηκε τελειο τελικα παρολο που το χτυπησα με το μιξερ, τα παιδια το ταραξαν ζητημα να υπαρχουν δυο τρεις μεριδες ,τωρα που εφυγαν για σχολειο!!!! ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο! Τέλειο! Τέλειο!
    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάει ένας χρόνος που το πρωτοέφτιαξα. Από τότε, όποτε το φτιάχνω, τρελαίνονται όλοι. Άνθρωποι που δεν τρώνε γλυκά, ζητάνε κι άλλο. Μέσα σε ένα μήνα έφτιαξα τρεις φορές. Και είναι τόσο εύκολο...
      Σοφία, Πειραιάς

      Διαγραφή
  11. Καλημερα αλεξανδρα μου γλυκια κ εγω ευχαριστω που μου απαντησες γιατι σε εχω πολυ ψηλα σε ολα!διαδιδω παντου το blog σου κ οι αντιδρασεις ειναι απιστευτες.συνοπτικα εισαι ο κυριος λογος να λατρεψει καποιος το μαγικο κοσμο της γαστρονομικης απολαυσης που εσυ χειριζεσαι τοσο μαγικα τοσο απεριγραπτα απλα κανεις το δυσκολο παιχνιδακι!!σ'ευχαριστω κ παλι.φιλακια απειρα απόλη την οικογενεια μου..καλη συνεχεια!Καιτη Ν.Φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καίτη μου έχω μείνει άφωνη!!!

      Τι να πω μετά απ'όλα αυτά που "συνοπτικά" μεν,"σαρωτικά" δε..μου γράφεις.....

      Απλά κοκκινίζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Α.

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραίο το κεκάκι σου Αλεξάνδρα και απίστευτα γρήγορο!!Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με μια γλυκοξινη μαρμελάδα για επικάλυψη κάτω από την μερέντα..
    Θα ήθελα να κάνω και μια παρατήρηση σχετικά με το χτύπημα στο μίξερ που ανέφερε κάποιος/α παραπάνω. Το κεκάκι αυτό περιέχει λάδι, όχι βούτυρο όπως τα περισσότερα. Τα μίγματα λαδιού (φανουρόπιτες, κουλουράκια, μελομακάρονα κ.α.) δεν θέλουν πολύ χτύπημα διότι σφίγγουν, βαραίνουν και χάνουν την αφρατοσύνη τους. Υποθέτω οτι γι αυτόν τον λόγο επέλεξες και εσυ να μη χρησιμοποιήσεις μίξερ.
    Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες νοστιμιές!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν ισχύει σχετικα με το λάδι γιατί πρόκειται για χυλό και όχι για ζύμη. Τιςζυμες που περιέχουν λάδι δεν τις ζυμωνουμε πολύ γιατι σφίγγουν και βγαίνει το λάδι. Το σχολιάσω γιατί έχω συνταγή για κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι που χτυπαμε όλα τα υλικά στο μιξερ. !!!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ/ή φίλε/φίλη,
      Το ότι έχεις συνταγή που την κάνεις στο μίξερ και δεν είναι προβληματική δεν σημαίνει οτι είναι και καλύτερη από την εκδοχή της απλής ανάμιξης στο χέρι. Εγώ δεν είπα οτι με το μίξερ θα είναι για πέταμα και δεν θα τρώγεται, απλά οτι δεν θα είναι τόσο αφράτη όσο με το ανακάτεμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

      Διαγραφή
    3. Επιτρέψτε μου να παραθέσω και ένα post της πολύ αξιόλογης blogger Βίκυς Κουμάντου (TasteFULL) που μπήκε στον κόπο να δοκιμάσει και τους δύο τρόπους στη συνταγή της για φανουρόπιτα.

      http://tastefull.gr/content/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CE%BD

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα! Η συνταγή φαίνεται υπέροχη και θα τη φτιάξω αύριο! Ήθελα όμως να ρωτήσω.. η σόδα είναι η μαγειρική;
    ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι μαγειρική σόδα χρησιμοποιούμε σκόνη! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από μια φοιτητικη εκδρομή μας ξέμεινε μια πεντόκιλη συσκευασία νουτέλα για αυτό και βρέθηκα να ψάχνω συνταγές για να την ξεφορτωθώ! Αυτή η συνταγή μου φανηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Την έκανα και τωρα είναι στο φούρνο. Ξεκινησα βάζοντας μισή κούπα ζάχαρη και λάδι αλλά εν τελει η ζυμη βγηκε κάπως σφιχτη οπότε πρόσθεσα λίγο λάδι ακόμα και λίγο κρύο γάλα. Έχω αγωνία αν θα βγει καλή! Τα 50 λεπτά στον φουρνο δεν είναι πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ ωραιο το κεικ!!!! Στις αναλογιες γραφετε 1 κουπα γιαουρτι, κοιταζωνταε στον πινακα με τις μετετροπες γραφετε 1 κουπα γιαουρτι =400γραμμαρια, μηπως εχει γινει καποιο λαθος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή