Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ρύζι ελληνικό!

Το πιο νόστιμο σπυρωτό ρυζάκι που δοκιμάσατε ποτέ!!!!

DSC_0030

Υλικά
1φ. ελ. καφέ κριθαράκι
1 φ. ελ. κουκουνάρι
11/2 φ. ελ. αμύγδαλα άσπρα άψητα κομμένα στα τρία
μια φωλιά φιδέ
1 κούπα  ρύζι κίτρινο(πλυμένο πολύ καλά)
3 κούπες νερό χλιαρό
1 κ.σ. ΒΙΤΑΜ
1/3 κούπας λάδι
αλάτι



Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε με τη σειρά
κριθαράκι,αμύγδαλα,κουκουνάρι,φιδέ τσαλακωμένο στο χέρι

DSC_0001

και τέλος ρύζι.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 3-4 λεπτά

DSC_0002

Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.

DSC_0004

Μαγειρεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις “χαθεί” το νερό,ρίχνουμε στο ρύζι μας το ΒΙΤΑΜ.
Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα και σκεπάζουμε.

DSC_0005

Σερβίρουμε.

DSC_0027

Συνταγή του φίλου Δημήτρη Παπαστεφάνου.

2 σχόλια:

  1. μια ερωτηση θα ηθελα να κανω, αλατι και πιπερι δε βαζουμε καθολού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Και βέβαια βάζουμε αλάτι,παράλειψη που διορθώθηκε!
      Πιπέρι μπορεί να προσθέσει όποιος θέλει...

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή