Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Kέικ μαρμπέ με γεύση μόκα

Are you a “coffee lover?”

DSC_0017

Υλικά
1 1/2 κ.σ. σκόνη espresso ή νες καφέ
1 κ.σ. βραστό νερό
3/4 κούπας γιαούρτι
1/2 κούπας νισεστέ
1/2 κούπας καλό σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
1 2/3 κούπας αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γ.baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
2κ.γ. κακάο

για το γλάσο
2 κ.γ. σκόνη espresso ή νες καφέ
2 κ.γ. βραστό νερό
1 κ.σ. γιαούρτι
2/3 κούπας +2 κ.σ. άχνη κοσκινισμένη


Εκτέλεση
Σε μικρό μπολ διαλύουμε τον καφέ στο νερό.

DSC_0003

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ εκτός από
το μείγμα του καφέ και το κακάο.

DSC_0001

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.
και αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα.

DSC_0005

Στο υπόλοιπο μείγμα του μπολ ανακατεύουμε τον καφέ και το κακάο.

DSC_0004

Βάζουμε κουταλιές  από το μείγμα του καφέ μέσα στη φόρμα ακατάστατα,
μέχρι να τελειώσει.
Με ένα ξύλινο σουβλάκι σχηματίζουμε κύκλους γυρνώντας το 2-3 φορές
μέσα στη ζύμη.

DSC_0006

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 55-60 λεπτά ή μέχρι να
βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι,αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί
για περίπου 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.

DSC_0010

Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε με τα
υπόλοιπα υλικά.

DSC_0008

Καλύπτουμε το κρύο κέικ.

DSC_0030

Το γλάσο όσο περνάει η ώρα στερεοποιείται.

DSC_0027

5 σχόλια:

  1. I am a coffee lover και πολυ μου αρεσε το κεκακι σου! Αφρατο και φουσκωτο!
    Καλο απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΕΛΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ Ή ΑΠΛΟ;;;;;
    Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.

      Ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου.

      Γιαούρτι εγώ βάζω στραγγιστό αλλά κάνει
      ό,τι και να έχεις!
      Καλή επιτυχία περιμένω τις εντυπώσεις
      σου αν το δοκιμάσεις τελικά...

      Α.

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραια συνταγη!!απλως για τα γουστα μου θα το ηθελα λιγο πιο υγρο.. Ευχαριστουμε πολυ παντως για τη συνταγη, πολυ ξεκαθαρη,απευθυνεται σε ολους, αρχαριους και μη.. Εχω βαλει στο ματι και την αλλη σου συνταγη, που πιστευω οτι θα μου ταιριαζει πιο πολυ, κεικ με ινδοκαρυδο σαν αφρος.. Μιαμ μιαμ...
    Νατασσα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά, έχεις πολύ καλές συνταγές από γλυκά και φαγητά. και πανεύκολες. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή