Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πορτοκαλόπιτα της Φραντζέσκας

“Εκτελέστε την”!

DSC_0018


Υλικά
για την κρέμα

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
1 πακέτο Flora ,μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη
1 baking powder
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια


Εκτέλεση
Σε ταψί με διαστάσεις 37 x27 εκ.βουτυρώνουμε και στρώνουμε
στον πάτο ένα φύλλο.

DSC_0002

Σουρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε το ένα δίπλα
στο άλλο μέχρι να τελειώσουμε με όλα.

DSC_0003

Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.

DSC_0004

Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 15-20 λεπτά.

DSC_0006

Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας
και τα ρίχνουμε στα φύλλα αμέσως μόλις πάρουν χρώμα
και τα βγάλουμε από το φούρνο.

DSC_0005

DSC_0007

Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για άλλα περίπου 40 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό,φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα
μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζουν να βράζουν).

DSC_0008

Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι,το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί να κρυώσει
και με αυτό περιχύνουμε το ζεστό γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
 
DSC_0010

Αφήνουμε  να σταθεί και να τραβήξει όλο το σιρόπι.

DSC_0013

Όταν κρυώσει εντελώς σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0014

Εκπληκτικό γλυκό και με συνοδεία παγωτού!!

DSC_0012

7 σχόλια:

  1. ΠΟΣΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΕΣ! ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙBΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βιβή.

      Συμπλήρωσα τις διαστάσεις στη συνταγή.
      Ρίξε μια ματιά....


      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου !!!! μόλις την έφτιαξα απλά τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελενάκι.
      Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!!

      Καλοφάγωτη λοιπόν,
      Α.

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη!

    Η πρώτη μου "επιτυχία" στα σιροπιαστά! Άρεσε σε όλους!
    Και είναι πραγματικά εύκολη!

    Ευχαριστούμε Αλεξάνδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή