Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σουφλέ κρύο

Μια κρέμα “όλα τα λεφτά”!!!

DSC_0050

Υλικά
250 γρ. γάλα
125 γρ.ζάχαρη
2 αβγά
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
50 γρ. λικέρ πορτοκάλι ή Καλούα
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
λίγη βανίλια


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το γάλα,τη ζάχαρη,τη βανίλια,το κόρν φλάουρ
και τ’ αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Τα αφήνουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που.

DSC_0001

DSC_0002

Μόλις πάρουν βράση και πήξει η κρέμα,αποσύρουμε το κατσαρολάκι
από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.

DSC_0003

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Ανακατεύουμε τη σαντιγί και την κρέμα με σπάτουλα κάνοντας απαλές
κινήσεις.

DSC_0014

Αδειάζουμε σε 6 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.

 DSC_0044

Συνταγή από τη φίλη μου Σοφία.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αλεξάνδρα. Δείχνει τέλειο και εύκολο. Το βάζω στα αγαπημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο φαίνεται!!!
    Καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι έχω κάνει από τις συνταγές σου έχει βγεί τέλειο και το έχω γράψει, αυτό όμως με απογοήτευση ήταν α..ιο. Συγνώμη αλλά λυπήθηκα έστω και τα λίγα υλικά που έβαλα! Πάντως οι φωτογραφίες και η παρουσίαση είναι υπέροχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή