Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Brownie με επικάλυψη σοκολάτας

Τρως κόλλημα!!!

DSC_0056


Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. ζάχαρη
8 μεγάλα αβγά χτυπημένα και σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. βούτυρο
150 γρ. κακάο σκόνη
450 ml. γάλα φρέσκο
150 γρ. καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα φουντούκια
2 πρέζες αλάτι

για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το αλάτι και το κακάο.

DSC_0021

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

DSC_0022

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε 5 λεπτά ακόμη.

DSC_0023

Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα,προσθέτουμε το γάλα.

DSC_0025

Προσθέτουμε στο μπολ λίγο λίγο , “πουδραριστά” ,το αλεύρι μέχρι
να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
Αλευρώνουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά.

DSC_0027

DSC_0028

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διαστάσεις 33 x 27 εκ..

DSC_0029

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου
30 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Όταν ψηθεί το brownie βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0039

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν.
Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος και την άχνη.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

DSC_0038

Απλώνουμε πάνω στο κρύο brownie.

DSC_0046

Εξαιρετικό γλυκό μόνο ή παρέα με το αγαπημένο σας παγωτό!!!

DSC_0057

Συνταγή του Β. Μάνδρα.

4 σχόλια:

  1. Alexandra den exw logia, apla teleio. To ekana san bash gia th toyrta ths anipsias mou me gemish ganaz kai eklece parastaseis. Se euxaristw gia thn iperoxi suntagh...(sorry gia to greeklish alla kati epathe to pc mou kai de mou alazei th glwssa)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα μου θα μπορούσα μέσα να βάλω κομματάκια σοκολάτας? Έχω αρκετά σοκολατένια αυγά απο το Πάσχα και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή