Υλικά
225 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/2 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
6 μεγάλα αβγά (4 ολόκληρα και 2 χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
για την κρέμα
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1-2 βανίλιες
για το πασπάλισμα
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ,χτυπάμε καλά τα ολόκληρα αβγά και τους 2 κρόκους μαζί με
τη 1/2 κούπας ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη τη λιωμένη σοκολάτα.
Συμπληρώνουμε στο μείγμα το κονιάκ και το ξύσμα.
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη μισή ζάχαρη
μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας
διπλώνοντάς την απαλά από κάτω προς τα πάνω μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση που έχουμε στρώσει
με λαδόκολλα(δεν βουτυρώνουμε).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να σχηματίσει σκασίματα.
Δεν παραψήνουμε γιατί θα στεγνώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στη φόρμα να σταθεί και να κρυώσει.
Όταν είναι να το σερβίρουμε χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας και την
αδειάζουμε στο κέντρο του κέικ και απλώνουμε προσεχτικά προς τις άκρες.
Πασπαλίζουμε με το κακάο.
Συνταγή της κ. Κόχυλα.
▼
Πω..πω..πω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί πειρασμός είναι αυτός? Μου τρέχουν τα σάλια
Η μυρωδιά της έφτασε μέχρι εδώ!!
Αλέκα μου και η παρουσίαση? Καταπληκτική!!!!
παρα πολυ ωραια! πεντανοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαντια 16/11/2013
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εφτιαξα, αλλα η γευση της ειναι σαν σφουγγαρι ....... πολυ αφρατη, αλλα σπογγωδης..... Ετσι πρεπει να ειναι ???? Ακολουθησα "κατα γραμμα" την συνταγη !!