Ακόμη κι αν δεν είστε της υγιεινής διατροφής…δοκιμάστε το!
Υλικά
1 φακελάκι μαγιά ξερή (8-9γρ.)ή 30 γρ. φρέσκια
300 ml.χλιαρό ( νηστίσιμη έκδοση) ή 200 ml.νερό και 100ml.γάλα
2κ.σ. λάδι
3/4 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.σ.κοφτή αλάτι
500 γρ. περίπου αλεύρι ολική άλεσης ή μισό ολικής και μισό αλεύρι για όλες της χρήσεις
Εκτέλεση.
Ζεσταίνουμε ελάχιστα το υγρό ή τα υγρά που θα χρησιμοποιήσουμε και
αδειάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι ,
το οποίο το προσθέτουμε σιγά σιγά και μόνο όσο χρειαστεί για να πάρουμε
ένα ζυμαράκι μαλακό που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί σκεπασμένη,σε ζεστό περιβάλλον,μέχρι
να διπλασιαστεί σε όγκο(περίπου μία ώρα, ανάλογα το περιβάλλον).
Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 40 εκ.
και πατάμε με το χέρι μας το ζυμαράκι να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς
τα τοιχώματα.
Αφήνουμε να σταθεί για άλλη περίπου μισή ώρα και να φουσκώσει.
Καλύπτουμε ως συνήθως για αρτύσιμη ή νηστίσιμη εκδοχή.
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.
Πολύ ωραία εκδοχή ζυμαριού πίτσας !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας, θα μπορούσατε να μας πείτε και οδηγίες ψησίματος;
ΑπάντησηΔιαγραφή