Εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο κέικ
με φρούτα και μοναδικό ελληνικό γιαούρτι!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά,με το
μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ενώνουμε αλεύρι με baking και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με την κανέλα
και τα κομμάτια του μήλου.
Ανακατεύουμε πάλι το μείγμα με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.ή και λίγο
μεγαλύτερη,στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι
αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί για κανένα 10λεπτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα
να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε παρέα με καφέ ή τσάι.
Συνταγή από το tastytour.
Γειά σου Αλεξάνδρα! Τέλειες οι συνταγές σου και οι φωτογραφίες σου! Είναι πραγματικά το καλύτερο μπλογκ μαγειρικής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία ερώτηση έχω μόνο...μπορώ στα γλυκά σου να αντικαταστήσω το βούτυρο με λάδι? Γιατί έχω πρόβλημα με το βούτυρο...
Καλό απόγευμα από μένα.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια;)
Σε όλα μου τα κέικ μπορεις να αντικαταστήσεις βούτυρο με σπορέλαιο ή ακόμη και με ελαφρύ ελαιόλαδο αν σου αρέσει η γεύση του.
Καλή συνέχεια,
Α.
Ευχαριστω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστος Ανεστη Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε υγεια κ πολλη πολλη αγαπη!!
Αχ το κεκακι....αν νομιζει οτι θα μου γλυτωσει, πλαναται πλανη οικτρα! Ελαλησα!;-)
Σε φιλω πολυ!
Εβιτα
Εβιτάκι μου!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΑληθώς ο κύριος!!
Με έκανες και γέλασα:)
Το κεκάκι....ΘΕΪΚΟ!!!!!!!!!
Να μην σου γλυτώσει σε καμία περίπτωση!!!!!
Περιμένω τις εντυπώσεις σου....
Φιλάκια ΠΟΛΛΑ,
Α.