Ελαφρώς πειραγμένη και πεντανόστιμη!!
Υλικά
1 κιλό περίπου συκωταριά αρνίσια πλυμένη καλά και κομμένη σε κομμάτια
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ή μισό και μισό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια
1 κουτί κον κασέ(ψιλοκομμένη ντομάτα)ή 1 1/2 κούπας φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
άνηθο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε κι αυτά.
Ρίχνουμε στο φαγητό την ντομάτα αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου μία ώρα,
μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το άνηθο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ένα ακόμη λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Η αρχική συνταγή απαιτεί μόνο συκωταριά,καθαρισμένη από τη
μεμβράνη που την καλύπτει,εγώ έβαλα και το συκώτι τα υπόλοιπα που
το συνοδεύουν δηλαδή πνευμόνι,καρδιά κ.λ.π.
Το αποτέλεσμα…εξαιρετικό!
Τη συνταγή παρουσίασε η κ.Κόχυλα.
▼
Χρόνια πολλά γλυκιά μου Αλεξάνδρα!!Να περνάς καλά με υγεία και ευτυχία και πάντα να μας χαρίζεις όμορφες λαχταριστές δημιουργίες με έμπνευση και φαντασια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήXΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Διαγραφήκαι σ'εσένα Καιτούλα μου.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα γλυκά σου λόγια.
Πάντα τα καλύτερα εύχομαι ολόψυχα!!!!
Α.
το εφτιαξα σημερα.Εξαιρετικο πιατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστω!