Το “απόλυτο” γλυκό σοκολάτας!!!
Υλικά
για το κέικ
400 γρ. γιαούρτι πρόβειο πλήρες
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα κακάο
4 αβγά
1 φακελάκι 20 γρ. baking powder
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. αλάτι
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1/4 φλούδα πορτοκάλι
1/4 φλούδα λεμόνι
2 βανίλιες
3 κ.σ. κονιάκ
για την σάλτσα καραμέλα
1 κουτί καραμέλα γάλακτος έτοιμη ή σπιτική
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για
μερικά λεπτά να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και χτυπάμε να ενσωματωθεί.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,κακάο,baking και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Χτυπάμε να ενωθούν και προσθέτουμε ξύσμα και κονιάκ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και αδειάζουμε μέσα
το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς C,
για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5
λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Για την σάλτσα καραμέλας χτυπάμε σε μπολ,με το μίξερ,την καραμέλα
γάλακτος με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Καλύπτουμε το κέικ με το αφράτο μείγμα της καραμέλας.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνταγή της κ. Κουφοπούλου.
Αλεξάνδρα φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω σήμερα θα την φτιάξουμε κιόλας..
Παρακολουθούμε το blog σου, μπράβο για τις συνταγές και τις φωτογραφίες είναι εξαιρετικές
http://www.fourpassion.com/
Καλημέρα Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι να διαπιστώνω ότι οι μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές ανησυχίες συμπορεύονται με την καλαισθησία και τις υψηλές απαιτήσεις που απαιτούνται για την παρουσίαση μιας πρότασης.
Παρακολουθώ από καιρό το blog σου και κατέληξα να έχω οριστικοποιήσει τις διαπιστώσεις μου,σχετικά με την ταυτότητά του.Χαίρομαι την διαφάνεια των φωτογραφιών σου,την λεπτομερή ανάλυση των συνταγών ,καθώς και την ποιότητά τους.Συνέχισε έτσι.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση που αφορά τη σημερινή υπέροχη συνταγή.Δεν είναι υπερβολή σε ένα σιροπιαστό κέικ η χρήση 1,5κλ.ζάχαρης?Με το γεγονός ότι και η σάλτσα καραμέλας είναι πολύ γλυκιά ,το αποτέλεσμα δεν θα είναι υπερβολικό?Και αν μειωθεί η ζάχαρη,φοβάμαι ότι η πυκνότητα της υφής του κέικ αλλάξει και δεν έχει την ίδια επιτυχία[μου έχει συμβεί στο παρελθόν..].
Ευχαριστώ!Φιλιά πολλά,πολλά.
Για Foteini Thes: επειδή εχω κάνει τη συγκεκριμένη σοκολατόπιτα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό είναι όντως εξαιρετικό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είχα κάνει και εγώ!!!
Είναι ΤΕΛΕΙΑ η γεύση του!!!