Υλικά
για 3 άτομα
600-700 γρ. γαρίδες
1 κούπα ρύζι bonnet
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κον κασέ ή λίγη φρέσκια ντομάτα
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντάς τους το κεφάλι και την ουρά.
Κρατάμε περίπου 6-7 ακαθάριστες για τη διακόσμηση.
Πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε 2,5 με 3 κούπες νερό και αλατίζουμε.
Βάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες.
Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις καθαρίζουμε τελείως από κεφάλι
και ουρά.Αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε το νερό που έβρασαν οι γαρίδες από σήτα και το αφήνουμε στην
άκρη.Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε φρέσκο και ξερό κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε λίγο να γυαλίσει.
Ρίχνουμε στο φαγητό το νερό από τις γαρίδες,αλάτι(με προσοχή γιατί
το νερό μας είναι ήδη αλατισμένο),πιπέρι,άνηθο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί
το ρύζι.
5 με 7 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του μαγειρέματος βάζουμε στην κατσαρόλα
τις καθαρισμένες γαρίδες και ανακατεύουμε με προσοχή.
Σερβίρουμε στολίζοντας με τις γαρίδες που κρατήσαμε.
υπεροχο φαγακι!!! ειτε με ρυζι ειτε με μακαρόνια οι γαριδες ειναι σουπερ!μου αρεσε ο τροπος που το σερβιρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ όμορφο το έκανες. Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή